而家d 00後mk妹係咪已經唔知咩係閃字?

303 回覆
294 Like 10 Dislike
細個因為整閃字慢慢學識整gif圖,之後學埋ps

我都係
以前學生時代真係好幸福
尤其90年代果班
由小學玩數碼暴龍機 搖搖 陀螺 heat project lf2 好多無聊線上遊戲 放學追動畫 gba ps1 load到碟會勁興興奮
到中學用msn xanga 閃字 xanga icq 連sms同煲電話粥煲到個個月爆分鐘 追香港明星 yes卡 仲試過有一排周街都係nds同psp
究竟宜家d候生係咪得smartphone叫做有d娛樂
好懷念
好懷念
由小學開始整圖
閃字、banner、icon、gif
細個日日係論壇流連
仲係論壇開店賺壇幣

好青春

望住貓貓論壇沒落
記得有個論壇叫pinklove
好多人整圖
仲好多人寫愛情故事

以前成日上pinklove down素材 睇整圖教學

好懷念!
就係以前靠pinklove 果類論壇既整圖教學學識ps gif ai 果啲
日日放學都返屋企整圖
細個就整黎賺論壇幣
依家就真係靠Adobe賺錢
我最記得係震,煩到仆街

唔知點整可以狂震

好似有個軟件叫msn plus,可以狂震

msn plus
十幾年了
最記得成日隱藏在線睇自己中意條友有冇上線

呢個真 但又唔敢煩佢
好懷念啊
最記得成日隱藏在線睇自己中意條友有冇上線

呢個真 但又唔敢煩佢

但其實人地根本唔care你有冇上線

到你的起心肝搵佢佢又下咗線 再唔係唔覆
自己美化個blog同xanga, 入語法搵素材
有個網叫雄之網頁 好多教學
你講開 d記憶返晒黎
仲有尼奧寵物 蕃薯寶寶 小校園 教育城

嗚呀媽呀雄之網頁簡直係我人生嘅啟蒙者
細個跟佢啲語法整下xanga 網頁仔
大個真係走左去讀it做it狗
仲記得個網主叫別問我是誰

btw雖然諗起以前整過啲柒頭閃字banner都有啲不堪回首
但其實又有小小自豪自己嘅自學能力
自己美化個blog同xanga, 入語法搵素材
有個網叫雄之網頁 好多教學
你講開 d記憶返晒黎
仲有尼奧寵物 蕃薯寶寶 小校園 教育城

嗚呀媽呀雄之網頁簡直係我人生嘅啟蒙者
細個跟佢啲語法整下xanga 網頁仔
大個真係走左去讀it做it狗
仲記得個網主叫別問我是誰

btw雖然諗起以前整過啲柒頭閃字banner都有啲不堪回首
但其實又有小小自豪自己嘅自學能力

尼奧仲有玩 有語法參考真係學到好多野 果陣整blog仔真係好有成功感
嗚呀!
閃字、Xanga、江湖、論壇、跑online

仲有個flash畫板?
好懷念
嗚呀!
閃字、Xanga、江湖、論壇、跑online

仲有個flash畫板?

仲有勁舞團 賣飛佛

Me too ar 嗚呀!
好懷念
仲記得裝msn plus句status可以整做其他顏色
嗚嗚嗚
成日用閃字機整閃字放係qooza/yahoo blog
好懷念
樓豬以前係辣殺MK
因為唔識整
成日儲低人地send黎個d
Hi同bye都成百個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞