而家d 00後mk妹係咪已經唔知咩係閃字?

303 回覆
294 Like 10 Dislike
Icq, msn, xanga
90後 呢度一定全部都係90後
我都記得小學果陣好興
玩online game識朋友再同佢地msn係到sd閃字
仲係forum收game幣幫人整
都唔知點解我整得咁樣衰都有人幫襯
有冇人知咩game 00後
msn啲game
洋蔥頭ICON

好笑
考古post
以前學生時代真係好幸福
尤其90年代果班
由小學玩數碼暴龍機 搖搖 陀螺 heat project lf2 好多無聊線上遊戲 放學追動畫 gba ps1 load到碟會勁興興奮
到中學用msn xanga 閃字 xanga icq 連sms同煲電話粥煲到個個月爆分鐘 追香港明星 yes卡 仲試過有一排周街都係nds同psp
究竟宜家d候生係咪得smartphone叫做有d娛樂

你講既真係全部都有做過
好懷念,同埋以前玩heat project玩到用外掛再執埋

反轉部ps1先load到碟
震,佢內部settings file有CD ,較做零就可以狂震
試過震到hang機
仲有木馬程式gif 第一次睇嚇到瀨屎
好懷念
顯示為離世
10年啦已經
上貓貓同眷戀論壇真係中學回憶
顯示為離世

我都記得小學果陣好興
玩online game識朋友再同佢地msn係到sd閃字
仲係forum收game幣幫人整
都唔知點解我整得咁樣衰都有人幫襯
有冇人知咩game 00後

google閃字大把網教整,幫襯果啲一定係傻仔黎
Msn 以前我用某個符號,永遠喺人地個list度都係最頂

加個「 ` 」好似已經可以
我嗰陣都係
閃字唔係加落FORUM D簽名咩
00心諗:好娘呀閃字
就好似以前未懷舊時既90,覺得80年代啲嘢好娘咁
[quote]Msn 以前我用某個符號,永遠喺人地個list度都係最頂

加個「 」好似已經可以 [sosad] 我嗰陣都係 #[sosad]#fs[/quote] 以前有啲人好興每句後面都加個
果陣有d真係好靚 我記得「喂」同「屌」我係用個洋蔥閃字
果陣有d真係好靚 我記得「喂」同「屌」我係用個洋蔥閃字

屌字係淺藍色 好靚

*~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

https://lihkg.com/thread/179088?ref=ios
閃字依家已經冇見過人整
特登上論壇DOWN閃底
整圖嗰啲BANNER,ICON重有大把人整 00後都有

佢地去曬邊
以前d咩pinklove 貓貓都死曬

facebook/DA嗰到重有好多好多人玩
啲人特登開fb page擺整圖 或者自己開論壇
00心諗:好娘呀閃字
就好似以前未懷舊時既90,覺得80年代啲嘢好娘咁

老啦,近呢幾年已經無再聽過人用娘呢個字黎代表老土
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞