[PS4獨佔]Death Stranding《死亡擱淺》11月8日發售 集中討論區(6)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
Sorry, 我get 錯
自膠
請屌
以為係第一次玩就飛
差唔多追番琴日進度了
自己由山結去到氣象站起曬滑索
新手想問下是咪有得連機,有個fd都想一齊玩,但如果得單機好似冇咁過癮
只有單機玩,連線係見到其他人起嘅建築同路牌等等架咋
我d 滑索由南配送去長老再去到後面導演/舊商人同藝術家

不過冇曬bandwidth
去到氣象站都係冇曬bandwidth,要送多啲貨先駁到去湖結南配送
我而家做法係以連shelter 同公路為主。
有時見人係附近起shelter 就會用佢做起點咁過去唔同地方,因為可以方便我地係城到揸車拎大量野,去到shelter 就放車入車庫, 拎要送嘅野上滑索,送完就返落嚟拎返架車。
發覺咁比較方便
我而家好少揸車,因為冇乜人起公路,除咗去搜刮搶貨佬會揸貨車
想問散彈係解咩先合到?
主線
隻Game係好玩(點解送貨都可以咁正
但真係覺得個唔湯唔水既戰鬥系統破壞左成件事
特別係有一章變左戰場個個,成個feel好怪

索性Out last類型咁,無得反抗,一定要避既設計咪仲好(送貨員個設定本身都唔應該咁好戰啦)

好正

d人設真心正
Agree 一開始無手榴彈個陣最正 有左之後已經係開無雙
啱啱開始玩有野想問
有時間雨嘅時候咪好多黑手想拉我落去既
想知係比佢拉左落去會即死定係點
因為有次劇情比佢拉完落去就打魷魚
咁係咪每次想打魷魚就要俾佢拉落去唔掙扎先得
我唔敢試,好驚其實拉完即死然後虛爆
仲要第六章尾先有設計圖
大bt係要黑手拉住你 隻bt再捉到你先出
拉完唔會即死 只係會出細boss (e.g.魷魚)
到後面就唔只魷魚 仲有幾隻唔同款既細boss
打完之後果區就會冇晒BT
即係其實唔應該避?應該俾佢拉落去再打B T?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞