[PS4獨佔]Death Stranding《死亡擱淺》11月8日發售 集中討論區(6)

1001 回覆
8 Like 5 Dislike
點都打,起公路起都唔夠結晶
但唔記得放低件貨先,打完頂佢損傷48%
搞到未鋪好路都夾硬要用防禦貨車上山,全程唔敢落車
第九章個boss fight
湖結出面條公路係咪仲有得起? 而家起到23-8
挑戰無傷嘛

要睇埋先叫完全了解隻game
純爆機主要既時間都係用喺睇故仔 真係玩既時間唔係好長
時雨呀
一遇BT死引擎直接空難
喺半空煙滅
有關mama既問題 未睇晒關於mama果part劇情勿click
玩左50hrs越玩越辛苦
淨係得個劇情釣我癮
呢隻Game好多缺點
今次又俾d game媒吹上天中伏

d BT同劫匪都唔知想點
好似純粹見你太順利出黎煩住你
BT我每次都直接跑去俾佢捉
走出圈圈之後暢通無阻
d個boss fight真係爛到冇朋友
其實隻game真係唔預你玩戰鬥 小島淨係想講故事
唔好格硬護航啦
咁想專心present個故事
就唔好拖咁長黎搞
係咁不斷重複
一黎煩,二黎贏左都冇乜成功感
Higgs 呢條友心諗佢係咪弱智
次次佢出黎都好似睇緊d WTF Moments
聽故又要駁故

話BT黎煩你?人地個世界觀咪就係因為有BT 嗰堆野所以先要重建美國咋嘛
而玩家角色最特別就係有DOOMS 體質 (某程度即係無限save/load大法), 所以做到其他courier 做唔到既野

我唔知你咩難度同進度同埋打咗幾多個boss (或者扣咗幾多血先贏到), 但嫌唔夠挑戰性既
1. 唔該plan 下點避開BT 同賊匪
2. 唔想晒時間亦可以試下speed run. FYI skip 晒cutscenes speed run可以under 9個鐘爆機
睇你咩心態玩姐 有啲玩家淨係睇故事咪超簡單模式主推主線囉 支線又唔會影響到你睇故事進度 如果你要求爽快戰鬥咁呢隻咁你應該一早知唔啱你自己 不如你上YouTube睇人地玩算啦
我都廢事問佢玩緊咩難度
佢既態度無論玩actually 係咩難度, 把口一定講玩緊最難
我係鐘意佢個故事同世界觀
但係BT同劫匪個遊戲設定真係悶
去BT區,我可以係咁重複R1閉氣慢慢行
或者直接俾佢拖去見細boss然後斯斯然走出個區域就可以盡情探索
又或者拎武器清曬d BT
最大問題係由開頭到最後全部都係一樣
就算增加難度都係做返同樣野

有d位,想返空間補充下
沖一次涼竟然要skip三次
再計埋大小便又要skip
呢隻game有太多重複性動作令到隻game玩落悶
如果你覺得第九章個boss設計得好
咁就真係唔洗討論 當我錯
玩到第2章,Google 過第9章,就係黑色嗰5隻,點解
( 其實係咪有5隻?)
唔想劇透你 淨係可以講黑色個5隻嘢唔係BT嚟 你玩到結局就明
我唔追求你口中所講既咩爽快戰鬥
但係game入面個BT同Mule千篇一律
重複性太高 搞到我覺得悶
我唔係話你錯 我自己就覺得小島係想多啲創新同有趣玩法加入隻game度 至於第九章隻boss我諗小島係唔希望整得太難令到你地玩家難過關阻住故事流暢度 其實避BT好易姐 係咁scan之後避 再唔係一粒菠蘿就搞掂 我自己玩困難已經覺得好易
慢慢睇資料去理解成個故事啦
太早知會唔好玩
都係個句啦 小島第一作品佢之前已經話想整隻有新意創新嘅遊戲 呢隻game整出嚟係難配合每個玩家想要嘅嘢 各有各不足 大家打機為開心姐 Super!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞