中大討論區第四十六回之校園保衛戰

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
女仔單機聽日可以點幫。。。
後勤 哨兵
我都係 仲要冇gear
有冇興趣組隊聽日做哨
好呀 係邊等?
tg傾?
夠唔夠野食
暴徒大學

0539 有私家車想上二橋,被防暴阻止

0545 有手足聽到其中一個講:「等啲師兄清完,天光就產佢哋老母」
師兄係指中大保安處職員

0546 保安處同防暴密密傾?

0557 現場保安處聲稱早前有人報警指二橋有人聚集,所以狗先黎

0558 曱甴車上番橋,但工程車多咗一架(?)
中大手足加油
希望暴大手足睇到
作為一個黨鐵人見你地不停掟野落路軌 雖然方向正確 但不完美 可改善
你掟 d車長受上頭命令落車清理障礙物
但正如今朝早 有野掛左係高壓電上 佢地係唔可以隨便清理 因為好危險
其實成條東鐵 最致命係條高壓電 一出事快則都要搞2-3粒鐵 慢則全日
其實要搞高壓電 希望你地記得黨鐵係嚴禁帶金屬汽球去車站 原因係驚你唔小心放手個汽球撞左落高壓電上 所以千其唔好將金屬汽球綁重物掟落去 真係好危險
另外 仲有個平價方法 就係去超市買錫紙 兩條友拉長至成段路距離 然後兩邊包重物 合力掟落去 但咁做真係好危險 因為有人縮唔切手有機會屬電致死 亦會因高壓電短路產生火光 爆炸 請手足平衡風險

光復香港 時代革命
香港人 加油
樹窿再次歡迎大家加入
知道過去兩個月,大家既生活都過得好壓抑。有人係依兩個月之間同父母嗌大交,同伴侶分手,同朋友斷交,有人晚晚夜歸,有人用到無哂錢。或者你覺得好迷惘好無奈,或者你覺得無岀路。有見及此,開左個谷俾大家入黎吐下苦水,只談現實,不談夢境。希望大家可以舒發下,減減壓,然後大家一齊繼續向前行。

發緊想發未發就發夢都唔好係公海講
保障大家安全

講明先 係歡迎任何人講既
理得你藍定黃 狗定人 貓定兔
我地好希望大家可以有個好始既渠道釋放咁耐以來既情緒
如果大家有朋友仔想入來都無任歡迎咖

同埋記得不指責不要質問 任何指責及質問均無助大家發洩情緒

link:
https://t.me/ourtreehole
1411,#中大 二橋黑+橙
無分你我,八大師生團結起來

八大係旗號,其他大專院校都應該團結起來

八大永久罷課
https://lihkg.com/thread/1706562/page/1
中大會否成為新烏克蘭獨立廣場
班狗痴撚線
憑咩入校捉人
架藍色私家車係邊個嘅?
去幫手啦屌你老母
中大人
你地係我最尊重的人
真正保衛家園
手足一齊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞