中大討論區第四十六回之校園保衛戰

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
預計B左右轉去pass/fail諗唔諗得過?
有科唔知A- 定 B+ , 陣間唔pass/fail拎左B+就好撚樣衰
有份屌佢唔pass/fail

依加有得俾你揀,原來都要諗

B+都好好啦
起碼可以即刻p/f左d一定爛既野先
其實預冇A係咪都制得過?
但吾知dean list 會點計呢,好我咁呢個sem讀9cred 然後我100% 有科A- , 如果另外兩科Pass既話咁我呢個semGPA咪好高loll
同問,如果B+其實應該照keep但B應該轉P/F ?
睇你B+係拉高定拉低
如果CGPA係3.2-3.3左右既話 B+ 係有幫助既
here 得15 cred
早知18啦diu
點解唔轉 b+先3.3
Btw 想問轉得太多pass/ fail 對遲下報master 會吾會有影響,有啲course冇左grade睇吾到你既performance 咁會吾會影響報master ?
有咩好解釋 呢個時勢個個都會簡架啦 又唔係special arrangement for you only
咁點拉curve其實 pass/fail嗰啲會唔會放埋落去拉
如果唔會咪即係玩鳩自己
因為其實同你去exchange冇分別, 係外國讀啲course 都只會計你pass/ fail , 但我驚係將來會有啲啲影響
好難讀,你去外國讀master 人地搵鬼埋你
反kcp嘅重要性僅次於反共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞