中大討論區第四十六回之校園保衛戰

1001 回覆
12 Like 5 Dislike
sem頭個陣仲期待見葉劉
即使最終冇final exam
最後計GPA應該都睇重Midterm
HW,quiz都有可能
掛住發夢 交唔齊功課 考唔哂midterm咁點
邊個再話cc can係俾狗食 邊個就係鬼!

中大校園電台 CUHK Campus Radio
已讚好的專頁 · 24分鐘 ·

【校園快訊 - 飯堂老闆開放飯堂供抗爭學生使用】

經歷早兩日激烈對峙,今日(13日)中大暫時回復平靜、未有發生任何衝突。崇基學院內的眾志堂開放供校園人士使用。

坐在輪椅上的飯堂老闆向場人士說:「各位手足,有一年煮食經驗,識得分咩係鹽,咩係糖,全部同我入曬廚房!今晚出面唔開,我開!」

此外,位於本部校園的飯堂亦有開放供校內人士使用,不少學生和市民幫忙烹調,讓疲態甚俱的眾人暫時得以溫飽回復氣力。
不批准臨時禁止令
中大學生會會長蘇浚鋒就臨時禁制令申請提出上訴 法官即時駁回上訴

各位手足加油
啫係點呀有診覆咩 平時佢前一日都會打黎叫我覆診 但今日冇收到電話之餘打過去冇人聽 前個星期因為某啲原因斷咗藥差啲自殺死咗 唔想再經歷多次
好啦唔該你 我試下
中大唔撚夠人 搵人入嚟 再係咁得返棄守一條路
我哋中大人可以退返宿 咁你叫班勇武手足點撚算
快𨶙啲啦 有幾多人呀
請大家唔好再入呢個樹窿

Admin K叔私底下性騷擾會員﹑
Admin Karma一句意見不合就可以踢你出group,
一方面係連登開post一方面叫人唔好睇咁多連登
至今叫admin出黎解釋半個月可以無回應,比林鄭更林鄭。

風頭火勢之時唔代表我會唔再追擊,搵仔Group已經ban左希望下個就到你
校長……
門面野唔洗計較
以佢個身份被迫都要寫封信鳩up
公海班人割蓆割上腦
唔該中大班友好拎反d物資走。要ga時候就大量送入。
走就無人清?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞