[FC?]關於有傳QE墮胎手術

228 回覆
862 Like 24 Dislike
fc先啦
成班on9同藍屍一鳩樣

希望係假消息
Ha secret咁耐都未有料
有既唔係應該好似eva咁一早爆出黎?
Good morning sir 啱啱收工?
未po左 寫理自己連登ac名wo
叫人FC仲要比人話
呢件事咁大件事係咪應該都要有下圖證明下啊
你圖都冇淨係得文字,咁我都可以做到幾十個版本出黎啦
你話輪姦,強姦,非禮啊呢d我係信嘅,但發大件事黎搞,搞到要去圍醫院我就有d保留
呢個有證嘅staff 所講嘅嘅嘢, 係真定假, 除咗佢自己知之外, 相關醫護以及醫管局都知。
既然係咁, 澄清嘅責任就落咗喺知情人士/機構嗰度。
單靠群眾流傳, 永遠無可能 fact check 得到事實。
但群眾可以俾壓力, 要求知情人士/機構作出澄清。
基於公眾知情權以及公眾安全,
如果係「無咁嘅事情發生過」 醫管局或醫護應盡快作出澄清;
但如果傳聞屬實, 知情ㄧ方選擇沉默, 就等同幫兇。

我哋單靠自己ㄧ世都無能力fact check 到嘅事, 就要揾方法去fact check、去求證, 而唔係不斷切斷、切割消息來源。
有冇OT Record or 其他呀
遮住名同ID
咁你有冇問人bb幾多周?新屋嶺係幾多個月之前嘅事?
但個問題又番番去最開始
即係如果醫管局澄清左話冇呢件事,大家又係會覺得佢幫住幫狗又唔信,又會變成黨鐵咁
雖然係真係會對受害人作出2次傷害,但除左當時人講番件事出黎,都真係冇乜可能FC到
同埋無黎M一個月,
應該都知咩事啪掛。。

不過手足精神狀況又唔知點。。
可能唔想出街
唔想面對?
明明之前先有自稱入境拉風向
話有好多大陸刀手黎
有哂pass 叫人唔好出去
結果毛都冇條
可唔可以驗到係邊條仆街架?
唔明你分析左啲咩
有幾可會有軍裝係產房外面啊ching
要fc嘅位在於當時圖片位置係咪堅qe產房,入面係咪堅做緊流產。
不過我都認同要多啲fc
Push
職員證加編號都冇,我覺得有人上左民記講可信D
問心 你覺得HA會 「全盤否定」全部流言嘅機會有幾大?
我真心覺得近乎零。
傳聞已經有咁多, 再加上先後有唔同醫生明示/喑示過有相關事件發生, ㄧ如果佢哋亂噏, 係可以被釘牌。
而ㄧ旦HA唔如實交代, 就造就知情醫護發聲嘅機會。
我哋自己圍内漫無目的咁嘈, 有咩意思?
我哋要做嘅就係逼駛知情人士/機構/團體引證事實, 喺保障受害者私隱情況下向公眾交代。
懷孕一定會照B超,評估最少見兩個醫生或再加一個社工
點解成日冇身邊幫到當時人嘅企出嚟講
一係就話而家未夠料只係可以透露少少咁多,咁一開始就唔好應機啦
點解你會咁樂觀覺得係零嘅
如果d醫生真係會比到壓力醫管局,咁之前洩漏病人資料單野就唔會冇左下文啦
但我都認同圍內嘈係冇意思嘅,但真係走去圍醫院我就有所保留
放風者咪就係要轉視線等大家漫無目的咁嘈囉
係無意思架,係要變到藍絲咁唔能fc架,慘得過有人follow有人信?
今次要圍QE,就搵張證出黎講個故仔。下次圍法院又有第二個故事。
講過N次要聚焦返主體,而家個主體呢?
不割唔係代表盲目呀,唔係代表變豬呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞