[FC?]關於有傳QE墮胎手術

228 回覆
862 Like 24 Dislike
可以拉邊個?靠班死黑警拉?你講得出呢句都無撚腦
坐左幾耐?
block
我覺得「近乎零」姐。。。 我都唔係真係咁樂觀
但我信醫療架構同警隊架構唔同
警隊已經失智、失理性、失控, 更甚係成個權力分佈失衡、失效
但以上各點, 係唔太可能喺醫療架構入面發生。
又或者咁講, 到呢ㄧ刻, 我都仲對醫生、醫護有ㄧ點信心
至於呢ㄧ點信心會唔會、或幾時會失守, 咁就真係視乎佢哋嘅道德、行為同表現。
所以我先堅持佢哋要出嚟交代、澄清。
如果唔係, 所有事就只會ㄧ直膠着, 就好似而家個情況咁。
呢d會去瑪麗
因姦成孕係合法墮胎架
至於圍醫院方面
我覺得醫院同機場個setting 有d相似
兩個地方都只適宜和理非形式行動
亦只有和理非行動會有實際效用
但確實 到今時今日 民眾自發嘅純和理非行動基本上已唔可能發生, 突撃圍醫院確係唔太理智
但如果由醫護發起呢? 當日機場和理飛都係由機管局員工發起同發動。
咁撚天真
推 希望係假
推 11.11三罷 習曱甴 甴近平 黑警!正曱甴!
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1404352349705828&id=508361609304911

人地Dr. Ray已經被人起底同恐嚇滅口啦,我地千其唔可以搞醫院,大部分醫護都係同市民同行,只有醫管局唔係ja
點呀叻哥 係咪都係個句 人地返工嫁 邊得閒強姦你呀?
係咪依啲呀 屌你
不推文回覆啦 樓主講個堆野 同單野都無直接關係
大家細心啲諗
點解有啲人會睇到段嘢已經係咪都信咗先

今時今日咁多fake news,冇明顯證據嘅話保持2秒距離是常識吧
講真你地係度諗係咪真係有墮胎依件事
咁我問返你地呀 咁耐以黎係咪都唔信有狗老強女手足先?
有墮胎先係有老強?冇墮胎就唔當一回事?
唔明你講乜
圍qe有咩用
講好唔搞醫院
我都想知個post寫經證實係點證實
想跟貼啲
跟本有意識地煽風點火,趁周同學去世嘅消息放呢單嘢同捉幾個議員,spin唔走周同學件事都可以引人出嚟做暴力嘢之後再spin過 簡直仆街濕鳩到一個極點
其實好簡單,話傳到QE 個個都知
拎多d QE證出黎咪proof 到
言之成理
支持fc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞