泛民食相可唔可以唔好咁衰,嚇親人㗎

269 回覆
50 Like 195 Dislike
分化撚。
Btw俾建制選到係唔會令街頭抗爭更辛苦,多個裝修目標啫
你又啱喎
好鬼

如果跟佢嗰套行
但區選取消唔到然後建制入曬
咁點? 呢個如果就答唔到

但講取消區選就大大聲如果如果, 又無實際計劃, 又解釋唔到點取消到
但淨係叫人唔投泛民
咁我想問下, 如果多左一個泛民派議員, 點解會等於少左一個無包伏的KOL? 定你意思係, 只要一個泛民議員做唔到議員, 反而會令佢變成落場的KOL? 點解一個人個權力同身份越無, 就反而越有幫助?

好似印度毛漢咁, 如果佢係普通阿差, 佢都伸唔到冤啦. 區議員比警察打, 點講都好過普通市民比人打? 你咁做, 不就係加強同壯大左建制派力量?
一個建制派人仕選唔到, 都仲有好多目標可以裝修, 點解一定要比個大官佢做, 等我地可以裝修佢?

你咁講, 同講"比建制派做特首, 咪多過禮賓府可以裝修囉", 有乜分別?
佢係狗黎 緊係晏就見
點取消個point 好似柒婆話 ㄧ有暴力衝撃投票/票站就取消嘛

但而家政府出暗招 攪停查冊出力種票 咁落去 個選舉結果 都係會出事

屌 越講越唔知想點
唔支持泛民就係五毛
就係熱狗
樓主好慘

你可以唔認同樓主
但俾泛民埋門出賣左咁多次
唔再信佢就係五毛...
只係提醒姐
有邊個當年退一步話袋住先
邊個關鍵缺席
邊個唔敢激嬲共產黨
so9sad
支持下班後生可以
傳統嗰班..
分化post?
我唔覺血債可票儐 飯民賣港我都記得 唔洗你提
但今次運動進步左都係事實
多一席選到 就多一席嘅人工可以幫自己友
唔100%用晒幫自己人 保皇少左錢用就夠
true
我冇講一定要俾個官佢做喎,我係講個選舉結果對街頭抗爭無所謂,重點係利用選舉工程去宣傳抗爭

Btw你用特首做比喻就啱啦,我的確支持永續林鄭呀,唔係香港邊革到命
應該係常識嚟,無權者、抗爭成本最低嘅人走上抗爭前線動力係最大,連飯碗都保唔住,只有革命先係幫佢奪權嘅手段
覺得泛民搞咁多年都無用信唔過嘅
選舉咪當係一個支線, 等建制班仆街咪撚咁易再自動拎咁多資源
其實政黨 操控輿論 係好常見

正常不過 單單係連登 唔知有幾多 唔同派別

政黨帶動風向 以達到政治目的

由其是 選舉快到 要提高警覺 認真討論下 對策先岩
咁衰咁就唔好投或者投共囉屌你老母五毛
如果個區議結果係無所謂, 何妨兄弟爬山, 各自努力?

泛民區選用途就係令建制選唔到, 然後你可以繼續出黎街頭抗爭. 你比警察打果陣, 多過泛民區議員落場叫唔好打, 我係區議員黎. 等警察下下扑你個頭, 變成打膊頭. 點講都好過杯葛喎.

杯葛人地又無損失, 我地就全部損失. 等於香港空氣差, 你就杯葛唔透氣一樣, 人地未死, 我地先死.
都話用盡區議員份糧100%就預咗無可能
但比帝制派選到就諗都唔洗諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞