傳Netflix未來將限制share account

192 回覆
19 Like 333 Dislike
限裝置數(電視/ipad/iphone當一), 而唔係同時觀看數.
每月限變更裝置次數
如果佢限share acc死緊....family plan原意應該唔係咁掛
你個100 同人地成個身家得100
個價值觀完全唔同
點能比
買4人plan 4人用唔同細ac一定得既
而家講緊係啲人 幾條友夾份買一人plan
好心啲人咪撚扮有錢笑鳩人夾啦
netflix係咪蝕緊錢
你一人plan自己一個用都可以唔同ip
第時我出街用一個ac 屋企用一個ac咁呀?
係度諗縮數
咁我個family plan總共5條友加埋每星期睇唔超過4個鐘野有冇優惠比番我先?
Netflix啲節目開始少
JoJo無左3同4
有啲舊電影想睇返又搵唔到
再係咁落去
我睇埋Breaking bad就算
「Netflix 的最終目標是希望達到單一帳號僅能在同一建築內例如用戶的家中同時使用」
你出街同屋企同時開住黎播?
你明唔明而家NETFLIX係針對d買一人帳號但將email共用既人 而唔係話你買一個帳號就只能用一個IP address 你唔share個一人account比人共用既話其實唔會有「兩個地方同時觀看」既問題存在 FAMILY PLAN同樣 一個細account只能一個人用 而唔係比錢買2人計劃但share比>2人使用
買開貴plan比屋企人睇高清電視冇計,我都冇share比其他人,但如果搞到我冇得離線下載啲劇然後喺街用手機睇呢啲,實cut

Netflix睇路啦自己,你整啲柒野比人禁住你打就翻唔到身架啦,當年xbox咁
apple TV用唔到電腦睇
netflix執行前 希望set清楚唔好殺錯人
其實我唔明上面班人理解錯
定佢地覺得幾個人share一個單人account無問題
So far我覺得篇文都寫得幾清楚⋯⋯⋯
其實真係冇得怪人,宜加呢個plan唔係家人嘅人數多過真一家人嘅好多,仲要全世界都係咁,個趨勢就係要你地學識每個人付出去得到自己想要嘅嘢,免費聽歌嘅app愈來愈少,YouTube睇嘢聽歌廣告都愈來愈多,我寧願俾少少錢去睇呢啲高質嘢都好過再開電視睇返d免費垃圾。
其實係 呢d 時候亂郁 令市場開始對公司印象變差
其實佢靜靜雞加價 或者再推premium 咪引到人課多d 金lor
無謂拎個brand 黎較飛

雖然呢個世界係好多乞衣consumer 但係乞衣consumer 絕對係介意比成間公司出個on9 policy 話係乞衣的
HBO果邊咪禁玩囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞