傳Netflix未來將限制share account

192 回覆
19 Like 333 Dislike
如果Nerflix 係好似蘋果咁陷入財政危機,要我地課金幫手我都冇所謂。而家唔係喎,係有「明顯營收增長」喎,咁嘅情況之下你限分享,姐係點呀,大貪呀。
人地apple tv+ 11月頭就出啦。
Netflix 靠網絡紅起來,亦可以一個錯誤決定就比網絡打沉,希望netflix 會諗清楚啦。
希望唔好變殺錯良民
family plan個用途係乜?
Spotify早耐之前就想捉share ac
最近先確定用Google maps定位
但人家有免費版
11月apple tv加 Disney殺到埋嚟先搞啲咁嘅嘢
美加都大把
reddit有sub專搵人夾
Apple TV + 一出冇撚人睇Netflix 啦
仲整埋啲19野
Apple TV+ 好似淨係得originals?
我拎部電話係公司睇
出街部電話點樣同屋企電腦同IP
冇咗你咪即刻訂hbo
冇咗got之後hbo d野愈來愈高汁
Netflix 提供了三種會員等級,高級會員可以同時在 4 個螢幕看片,換言之一個家庭其實可以共用一個帳號在電視機、平板電腦等裝置收看,但是,這串流服務始終是一個付費的服務,把帳號分享給人似乎不太好,然而,Netflix CEO 卻有不同的看法。

Netflix 的 CEO Reed Hastings 在 CES 2016 提到,他喜歡人們分享 Netflix,不論兩個人互相分享或 10 個人一起分享都這是一件好事,不是壞事。分享帳號在網絡串流之中是一個灰色地帶,人們憂慮這情況會打破遊戲規則,令收入減少,甚至在登入他人帳號的情況之下,違反一些私隱法例,但是對於串流服務的供應者,卻是一件好事,這代表著越來越多人看,服務者供應商也會由吸納更多新客獲利。例如家長以親子節目培養子女看 Netflix 的習慣,將來小朋友都會訂閱收費網絡串流電視服務。 Hastings 的看法也獲得競爭對手 HBO 認同,其 CEO Robert Plepler 曾形容這銷售手法簡直就像「販毒」一樣,令人上癮。
美國近乎全部同學都係夾
我都好想知 迪士尼 同apple 係咪得originals?

如果係 netflix 仲有優勢
唔覺,好多外國人夾黎用
要限制share人數嘅話,學hbo咁限制註冊裝置數量已經夠
借位
[晨早流流]三分鐘Twitter 戰線傳送門 10月23號
https://lih.kg/1669882
我一個人都好多device 啦
幾部電腦 chromecast Apple TV playstation smart tv
根本限同時stream 嘅device 數量已經夠
如果佢係想限要同IP 嘅話 佢應該減返價
垃圾

連 2倍速度播放都冇

學人搞呢搞路
點解apple tv一出就無人睇netflix?
因為佢無得share所以你唔會用正價睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞