傳Netflix未來將限制share account

192 回覆
19 Like 333 Dislike
我覺得市場對呢個政策既反應會大過佢加價,事關佢咁做同加價無分別,因為佢變相逼人用翻貴啲既個人plan,但觀感上差過佢直接加價
輸打贏要
原創玩得早
依家係俾唔俾得起嘅問題咩
宜家係講”達到單一帳號僅能在同一建築內例如用戶的家中同時使用”好唔合理好唔實際
我出咗街想睇Netflix係咪要叫我老母喺屋企唔準開Netflix? 我去旅行嗰陣係咪又唔俾掂Netflix?

要四個人返晒屋企/去晒同一棟建築物先有得用family plan 到時個使用率係有幾低
仔女搬咗出去又唔計做”family” 因為唔係同一個範圍之內使用
一係Netflix就取消family plan囉
咁不如每個人用返單人個account
好多人一定俾得起
其實佢有冇開宗明義講係家庭plan/plan有家庭共用概念?
我上網睇佢淨係叫基本/標準/高級方案
如果淨係咁睇 你連share比屋企人都未必可行 或者係佢未必expect你會咁做
其中一個證據係只有高級方案先有超高畫質
我share比第二個(無論是否家人)平d之餘仲有超高畫質
呢樣野唔太合理
而如果本身佢個方案係無家庭概念 我又唔明白同其他人share有咩咁乞衣

不過佢到依家為止都無限制用戶數目
應該唔會響現有用緊既客戶實施限制
如果唔係佢都幾頭痕
咁咪買二人用ac
有一人 二人 四人plan揀
我咪用緊4人plan
佢宜家唔係話未來用多人plan唔俾第個地方ip一齊用咩
d傻西係要話人幾句窮,先會覺得自己高人一等
其實佢直接取消好過搞咁多限制
無咩可能喎 咁平日搭車點睇
其實Netflix無family plan,Spotify先有
拎埋部電視出街
大把家庭都係咁

係香港咁細先成家人痴埋一齊

喺美國個仔大左去左第二個州讀係好平常

搞d咁嘅野係變相歧視某d家庭組成,咁取消左個family plan算啦,睇下佢收入多左定少左
岩呀 咁不如取消晒佢 邊有人會同時用兩個screen睇唔同片
更何況個plan叫premium plan唔係family plan
應該會adjust收費姐
可能收費打7折,但取消family plan
男女朋友都唔share得
如果Netflix 搞得掂,分分鐘其他都學佢咁
依家都係傳啫
好似hbo咁限device數囉
4個人既family plan 例如當電話+pc
好人啲既咪俾8部機login 咁我覺得合理
但係鎖ip既話 咁俾錢果個去旅行
係咪都唔俾睇
佢應該係話 4人plan
但分比8個用咁?
姐係個細acc再分出去
netfilx從來只係以量取勝
計質拍馬都追唔上hbo
我一個人都4個Device
電話、電視、屋企電腦、公司電腦
咁公司唔比我睇咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞