傳Netflix未來將限制share account

192 回覆
19 Like 333 Dislike
Netflix 將推出更嚴格的帳號共享規範 -或將限制只能在同一個 IP 位置或是同一建築內才能共同使用單一帳戶。

上週公佈 2019 年第三季營收有著明顯成長的 Netflix 早先表示將會更嚴格地限制用戶的帳號共享方式。即便 Netflix 並沒有明確的訂定出相關法規,但根據消息指出,Netflix 或將限制用戶裝置數量並調查用戶的 IP 位置。目前 Netflix 對於帳號共享的內容依照不同的訂閱方案有著不一樣的內容,不過大多僅是限制同時上線的裝置。

據傳,Netflix 的最終目標是希望達到單一帳號僅能在同一建築內例如用戶的家中同時使用,朋友與朋友之間共享單一帳戶的功能或許將會來到終點。

Netflix 的高層 Greg Peters 對於此事表示:「我們確實將在近期內調整帳戶共享規範,我們仍在觀察使用者的狀態。」

利申 無同人夾

https://hypebeast.com/zh/2019/10/netflix-password-sharing-crack-down-cross-account-streaming
好多乞衣Friend夾family再一個account 幾個人用
一早要啦
杜絕乞衣你我有責
我發現外國都唔like呢種行為
on9
我有屋企人搬左出去咁係咪cut左唔俾佢用
雖然我都覺得啲人好乞衣
但屋企人都唔一定喺同一單位用...
好似我咁我俾埋呀妹用但我哋唔係一齊住
同上網線一樣道理
開多個囉
啱呀
競爭者愈來愈多,仲要係大財團
唔自己攪好d 反而度縮數
唔撚係咁小器呀
我諗會有得set
一家人一個屋企睇一個返工睇都唔得
睇佢點解決
連燈好撚多窮撚都夾啦
以後想Netflix and chill就難左
每去唔同女屋企又睇唔到
難道每個月硬食$9x ?
真係出嘅話即cut,on9 idea
你肯定,外國嘈緊,好多真係自已人共用
佢限制share 人數已經好夠
無謂做無謂野倒自己米
一個月一舊水都俾唔起仲學人講netflix and chill
質素好唔好一回事
俾唔俾錢又係另一回事
質素唔好所以唔應該ban share account?
成班大種乞衣
我指夾嗰班
如果影響埋正常用家就一定屌
同一iP 咁App 點運作?
咁我去街睇 去旅行睇果啲點計?
你俾得人同時STREAM 幾個devices 就唔應該咁限啦
其他國家我唔知 美國大把人係咁
咁family plan有乜意義?
一定要同一間屋睇咁我personal plan都得啦

我老豆屋企電視睇,咁我同時間放工搭車就唔睇得?
1個人點睇4個screen,

另外如果屋企人可以share,如果佢睇睇下去咗出街又點計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞