傳Netflix未來將限制share account

192 回覆
19 Like 333 Dislike
佢算係投資得好多架喇喎
Roma, The Irishman
你試下出邊睇下搵唔搵到人投資
仲未計佢有一堆高質劇
佢行 family plan 但又無審核,自然用戶會諗方法偷雞。之後佢唔正視,變相鼓勵用戶咁估中係啱既做法。成個玩法除左多人睇之外無好處,反而對用戶行為個影響深遠。佢可以試下走全部個人 plan,根據用戶喜好自己組隊,例如鍾意某個導演既就走埋一齊,然後 Netflix 就咁個優惠。咁做用戶會向專業化成長,又可以產生到 community,又可以多人睇。
一係你就直接ban,唔比share
咁係咪搭車去旅行都睇唔到?
我寧願佢加價
唔好咁cheap啦,一百幾十都要夾錢
俾人賺下啦
唔係限制咗最多幾多個同時播?
之前睇wsj先講外國流行share netflix
呢到又玩平行時空
成世同阿媽住唔搬出去先可以用family plan?
即係食晏果時係公司睇都唔得?
限device咪得囉...
公司,夜晚返學,我細妹屋企,我屋企,條女屋企,阿爸阿媽屋企

即係我死硬
唔得啦,我屋企都三部 device 睇 Netflix
親人就一定一齊住?

我同我老婆,兩個仔女一齊睇,仔女去晒美國澳洲讀書,我自己成日去歐洲出差,老婆長期𨂽喺屋企,又關你撚事呀
佢最傻就係唔加價,你family plan都係想多啲人睇,分走market share。宜家搞呢招,變相令family plan少左人用,咁你優惠黎都無用,倒不如直接加價,反而無咁多人走。
唔係話乞衣 好心就搞好d台先啦 同一個屋企入面share有乜撚用 出街,返工用wifi睇又點計
我都估係
要你預先登device ip始終可以扮
我講緊人哋冇得夾family plan
但係你就講緊你妻離子散
佢邊有空間加太多 未來競爭對手可以做得平過佢 用戶數一跌就好麻煩
住唔同區已經唔當係family
disney黎緊投資大公落show 正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞