傳Netflix未來將限制share account

192 回覆
19 Like 333 Dislike
Apple有family plan,但set左做家人之後,好多野會share,但連課金都share
最大問題係你鎖ip我咪無得用vpn,焗住要睇垃圾香港netflix
老實講, 拍片審批做好啲, 真正高質既先拍 效率會高啲
而家Netflix 嘜頭既戲無咩邊套好睇
當初都係有米奇公司先吸引人睇,家下都無米奇公司又要玩自奄,
等執啦
香港係全球最少
真係好撚乞兒,已經唔係貴仲要share錢,我就齋share畀有小朋友嘅friend畀佢哋睇卡通片,唔撚係諗住收人廿蚊呀?我成半年冇睇都唔cut留畀friend 睇。🤗
On9 即係一家人一出左屋企就唔比用?
乞兒會搵更多嘅藉口令自己乞兒合理化
咁可能買多個ipad, notebook已經爆quota
未計去旅行而家好多酒店都可以login 睇netflix
限登記裝置次數似乎更唔方便
一係好似PSN咁
一個device登入 另一個device要登出囉
唔通我電話 ipad laptop 電視各subsribe一次咩
我有用family plan 但係我同呀媽分開住
咁又唔用得?
喺同一個屋企洗鬼用family plan咩
佢當我全家人都係自閉仔?
apple個family有得比你set同其他人share啲咩功能架
真係咩?
淨係Netflix 肯科水拍ROMA
我都已經覺得HBO 冇得比
至少佢開拓咗個新玩法 冇NETFLIX 出funding
roma 跟本拍唔成
呢方面HBO 完全係零
當然我認同HBO 有好多好劇
我鐘意睇HBO 套Rome
自家電影好睇既一隻手數哂
呢個真
跟 IP 都弱智, 成家人剩係喺埋同一間屋先睇咩?
有個夜翻想坐車睇, 屋企嗰個又想睇, 咁點計?

其實好似 HBOGO 咁, lock device ID 咪攪掂囉
每月再限你變更次數
但Apple個價已經係family 價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞