[LAST]東京到京都~東海道徒步之旅(5)

531 回覆
378 Like 5 Dislike
由橫濱開始追到完成行程 真係好感動
恭喜你地打爆機
一心
好感動
終於成功左啦
好撚犀利,好在樓主有fd陪,如何唔係一條友點完成呀
恭喜你地爆左機啦 !! yaaaay

無得再每晚都追進度啦
辛苦晒三位啦
一定要留個正評
多謝你地帶俾我地咁好嘅追post經歷
恭喜曬!冇咗目標肯定會的失落
睇睇下開始有人講三位巴打
btw唔係有人話接力山陽道既咩
恭喜芽菜、朋友A,一心再見了
爆左機好空虛
我一向都唔擅長做呢d老套野 但moyashi係都要我打感言所以就打幾句啦 請大家見諒~

選擇題:以下哪一樣是朋友A真正的感言呢?
A.)淘盡了~世間事~
B.)我全都放在那裡。想要的話就到東海道上去找吧!(從此進入東海道時代)
C.)爹D~我要買GTR!!!(如果我渣gtr我仲駛行!?)
D.)時光飛逝,歲月如梭,不知不覺,朋友A與moyashi已經到左京都。18日嘅旅程轉眼間只能成為回憶。還記得當初moyashi傳來的一張谷歌地圖,當時並沒有很上心,甚至覺得是不可能的任務。誰知道後來⋯⋯⋯·

答中嘅巴絲打,moyashi會隨機抽出一位贈送「一心舍利」比佢,以答謝各位嘅支持!

C
加隻勞
多謝大家睇到呢到
話說在前頭,其實呢篇根本算唔上係遊記
成個旅程只係兩條麻甩不停行路行路行路
我寫嘅,都不過係二人沿途嘅廢up, 以及無里頭嘅吐糟
事實上係冇咩營養嘅文字

其次,呢個旅程嚴格上唔係咩前無古人嘅壯舉
如大家所見,其實好多日本行路撚挑戰,有好多人行得比我地更遠
而且唔好忘記,東海道本身就係人行出黎
過去幾百年,就算唔計劍心,都有成千上萬嘅人行過
所以想對覺得「其實唔難」嘅人講
係,我地冇發現新大陸,亦冇征服宇宙
我地只係兩條柒轆,去行一條已經有好多人行過嘅路

我唔會講d咩好積極嘅說話,平生最憎正撚樣
唔好將呢幾個post當心靈雞湯
行東海道,你每行一步就近京都一步
打機,每升一個level就勁左
但人生冇得計level, 冇得睇能力值
最慘係永遠唔會有人話比你知,你嘅任務係咩

我同朋友A都只係行左陣路,不過比平常人走得遠少少
長話短說,最後我用兩張圖作總結
一次過追曬先
好總結
Ho ball!!!!
Btw最後兩張圖好正撚
恭喜爆機
多謝大家睇到呢到
事實上係冇咩營養嘅文字

多謝大家睇到呢到
事實上係冇咩營養嘅文字

嗚呀呀呀 差d俾你嗰兩張圖整到對眼流汗😭😭😭

對了,站起來,繼續往前邁進吧!

無論如何都想同你哋講聲「感謝」!!
鋼鍊 早排先翻J完
btw
樓主記得share埋用咗幾錢

全部加晒
十萬左右

係一個人? 謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞