[LAST]東京到京都~東海道徒步之旅(5)

531 回覆
378 Like 5 Dislike
前進吧

行路返東京等緊你
恭喜巴打爆機
一心
多謝大家睇到呢到
話說在前頭,其實呢篇根本算唔上係遊記
成個旅程只係兩條麻甩不停行路行路行路
我寫嘅,都不過係二人沿途嘅廢up, 以及無里頭嘅吐糟
事實上係冇咩營養嘅文字

其次,呢個旅程嚴格上唔係咩前無古人嘅壯舉
如大家所見,其實好多日本行路撚挑戰,有好多人行得比我地更遠
而且唔好忘記,東海道本身就係人行出黎
過去幾百年,就算唔計劍心,都有成千上萬嘅人行過
所以想對覺得「其實唔難」嘅人講
係,我地冇發現新大陸,亦冇征服宇宙
我地只係兩條柒轆,去行一條已經有好多人行過嘅路

我唔會講d咩好積極嘅說話,平生最憎正撚樣
唔好將呢幾個post當心靈雞湯
行東海道,你每行一步就近京都一步
打機,每升一個level就勁左
但人生冇得計level, 冇得睇能力值
最慘係永遠唔會有人話比你知,你嘅任務係咩

我同朋友A都只係行左陣路,不過比平常人走得遠少少
長話短說,最後我用兩張圖作總結

睇到你篇,播緊 Eurobeat 的Player 就播 Remember Me (頭D野)
再加你果兩幅洋蔥
即刻標水

想標多次就 Click 落去啦,我唔擔保會發生乜嘢事。
https://www.youtube.com/watch?v=F3KOnv9MVNY
留名
恭喜恭喜
多謝大家睇到呢到
事實上係冇咩營養嘅文字

辛苦了,多謝你和朋友a做了個post給大家追
呢十幾日留言多個過去十年的
多謝大家睇到呢到
事實上係冇咩營養嘅文字

辛苦了,多謝你和朋友a做了個post給大家追
呢十幾日留言多個過去十年的

總和
我一向都唔擅長做呢d老套野 但moyashi係都要我打感言所以就打幾句啦 請大家見諒~

選擇題:以下哪一樣是朋友A真正的感言呢?
A.)淘盡了~世間事~
B.)我全都放在那裡。想要的話就到東海道上去找吧!(從此進入東海道時代)
C.)爹D~我要買GTR!!!(如果我渣gtr我仲駛行!?)
D.)時光飛逝,歲月如梭,不知不覺,朋友A與moyashi已經到左京都。18日嘅旅程轉眼間只能成為回憶。還記得當初moyashi傳來的一張谷歌地圖,當時並沒有很上心,甚至覺得是不可能的任務。誰知道後來⋯⋯⋯·

答中嘅巴絲打,moyashi會隨機抽出一位贈送「一心舍利」比佢,以答謝各位嘅支持!

有你呢個朋友可以一齊發癲十幾日真係無得頂

一定係B
おめでとうございます
起身再打氣
好滾動啊!!
頂返工睇到眼濕濕
二週目先係遊戲真正既開始

Log out左喇
想玩就自己log in啦
恭喜爆機!!
好平凡好貼地好莫名嘅感動
呢種on9熱血嘢好多人都做到,偏偏好少人會實行,係得你哋會有決心去做
多謝芽菜君同朋友a同一心,辛苦哂

Log out左喇

芽菜巴打係邊間u讀書?讀咩科?

Log out左喇

你仲有一對健全既腳

Log out左喇

有冇去按摩下

Log out左喇

你仲有一對健全既腳

你肯定?

Log out左喇

請勿起底

呢2句好認同,既然唔知自己嘅任務係咩,咁就只要做自己想做嘅事就得了

Log out左喇

你仲有一對健全既腳

你肯定?

一心歸位都唔幫你地還原對腳

Log out左喇

請勿起底

唔洗咁驚
其實有d好奇在日港人平時d生活係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞