[LAST]東京到京都~東海道徒步之旅(5)

531 回覆
378 Like 5 Dislike
芽菜巴 朋友A 一心
おめでとうございます

追左post兩星期
終於完左

これからの勉強も仕事も頑張ってね
多謝大家睇到呢到
話說在前頭,其實呢篇根本算唔上係遊記
成個旅程只係兩條麻甩不停行路行路行路
我寫嘅,都不過係二人沿途嘅廢up, 以及無里頭嘅吐糟
事實上係冇咩營養嘅文字

其次,呢個旅程嚴格上唔係咩前無古人嘅壯舉
如大家所見,其實好多日本行路撚挑戰,有好多人行得比我地更遠
而且唔好忘記,東海道本身就係人行出黎
過去幾百年,就算唔計劍心,都有成千上萬嘅人行過
所以想對覺得「其實唔難」嘅人講
係,我地冇發現新大陸,亦冇征服宇宙
我地只係兩條柒轆,去行一條已經有好多人行過嘅路

我唔會講d咩好積極嘅說話,平生最憎正撚樣
唔好將呢幾個post當心靈雞湯
行東海道,你每行一步就近京都一步
打機,每升一個level就勁左
但人生冇得計level, 冇得睇能力值
最慘係永遠唔會有人話比你知,你嘅任務係咩

我同朋友A都只係行左陣路,不過比平常人走得遠少少
長話短說,最後我用兩張圖作總結

屌你...睇到我眼濕濕

荳芽菜你同朋友A真係好勁...依個post真笑有淚之外...真係好熱血!!
我開個acc就係為左追你個post...宜家見到大結局真係好撚感動!!!
多謝大家睇到呢到
話說在前頭,其實呢篇根本算唔上係遊記
成個旅程只係兩條麻甩不停行路行路行路
我寫嘅,都不過係二人沿途嘅廢up, 以及無里頭嘅吐糟
事實上係冇咩營養嘅文字

其次,呢個旅程嚴格上唔係咩前無古人嘅壯舉
如大家所見,其實好多日本行路撚挑戰,有好多人行得比我地更遠
而且唔好忘記,東海道本身就係人行出黎
過去幾百年,就算唔計劍心,都有成千上萬嘅人行過
所以想對覺得「其實唔難」嘅人講
係,我地冇發現新大陸,亦冇征服宇宙
我地只係兩條柒轆,去行一條已經有好多人行過嘅路

我唔會講d咩好積極嘅說話,平生最憎正撚樣
唔好將呢幾個post當心靈雞湯
行東海道,你每行一步就近京都一步
打機,每升一個level就勁左
但人生冇得計level, 冇得睇能力值
最慘係永遠唔會有人話比你知,你嘅任務係咩

我同朋友A都只係行左陣路,不過比平常人走得遠少少
長話短說,最後我用兩張圖作總結

屌你...睇到我眼濕濕

荳芽菜你同朋友A真係好勁...依個post笑有淚之外...真係好熱血!!
我開個acc就係為左追你個post...宜家見到大結局真係好撚感動!!!
機已爆 最後post留名
無驚無險終於行完, 可喜可賀
兩位巴打好勁
咁就18日
lm
對睇既人同行既人都係不枉此生
好似李小明咁出書
為左巴打同一心開新account 慶祝爆機
由第一日開始偷偷追post 到今日終於睇完 其實好唔捨得芽菜兄 朋友A 一心 真係好感動
堅揪
開新game啦!
睇完總結張圖個腦響起左不死傳說隻歌
由第一日開始偷偷追post 到今日終於睇完 其實好唔捨得芽菜兄 朋友A 一心 真係好感動

其實我地未死

其實我地未死

送別一心之後有乜活動? 搭飛機定係新幹線返東京?

同埋有冇撞到香港人
大結局BBQ呢
大結局BBQ呢

bbq老祖
想知道總共行左幾多步
真係好勁
我自己都唔知一生人有無咁既機會
樓主好有魄力
個尾埋得幾好
第一日追到而家
感動
好似好耐無睇過咁高質既post啦
埋尾埋得好靚
唔好出書啦 好似會爛左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞