歡迎想砌模型o既巴絲入黎(6)黑警死全家,罷買藍精

1001 回覆
5 Like 4 Dislike

都係由淺入深 買蝕刻片同金屬改件上手算
GK太高難度
上個po 有巴打分享,最好14cm 5000轉
Cubic Feet Per Minute

每分鐘送走幾多立方英呎嘅氣體
愈大愈好
大件係抵食
but慳位都係賣點
Cfm幾多至夠話
中文係咪風量?
香港有冇地方可以買到pb 模型嘅水貼
唔係咁想喺淘寶買
如果本身bandai 無出既,咁大部分時間都要買大林既水貼
香港有大林既門市,紅磡 / 觀塘都有,可以search 「大林模型」
有其他鋪可能都會有賣大林既水貼,但係要問同搵

如果唔想買大陸水貼,我記得上個post 有巴打話有間泡菜廠都有出 (不過我唔記得名)
香港好似無門市,要上佢個網訂,但係對番港紙成舊水一張
pb A4水貼系列???

定乜機MG,RG,HG?
Bandai水貼好多地方都有得買,但唔齊
見講開水貼
其實見d人唔鍾意bandai水貼因為厚,但用過大陸同大林貼我覺得bandai貼係好用過佢地兩種水貼…係咪我問題
唔該樓上兩位巴打先
我係張原裝水貼收咗皮想買過一張 MG嚟
我覺得B記水貼最大問題係出得好慢
好似RG nu 咁,B記好似仲未自己出水貼
可能等堆HWS先一次出
我果時見佢話執
一次過買哂幾套改件

佢最後應該都幾多單下
我都等左差唔多半年先拎到
有無玩過匠心社既GK 件?
想買個Wing Zero 頭試下
同埋香港邊度會有多d GK 賣?
150cfm以上
Delpi Decal, 貴但靚, 我之前買左次, 買到免郵
Bandai水貼出太慢, 杜3 水貼得大陸有出
就算香港有改件訂都係跟大陸攞貨,而家香港應該無人再自己雕gk
有時ym會入日本gk番黎複模,改件就較少
佢果隻唔係改件,係原個1/35 Wing Zero 頭
打算係香港買係因為有少件爛件都有個係香港既人可以追
想問下邊區多模型用品買同埋價錢平啲又係黃既? 油/工具
唔想tb
一set幾錢到?
Off topic 其實大林水貼係咪香港架
mg果隻d甲有冇做隱藏水口??
想問吓
好似就唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞