歡迎想砌模型o既巴絲入黎(6)黑警死全家,罷買藍精

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
hirm神邊度仲有貨
利申唔要明眼人
Toysrus 1200
夠我買隻mr魂 曉
落地喊三聲
呢本
平平哋換咗A F 186 +s130發現真係兩個世界

因為我之前用USB匠心社噴筆成日都冇力噴出嚟
諗住平平哋噴下SD最後都係要換返泵

經過我既觀察
發現好多人都會買支匠心社噴筆 唔知係咪因為一體式同平
但通常噴一兩次就會棄用 買返筆同泵

浪費左我兩舊幾水 開始係嚴泵麻煩 諗住玩下sd 應該ok

點知噴左一隻 我唯一學到既係點拆噴筆同洗筆 因為好易塞 同埋金屬色好難噴出黎 次次換第二隻色都怕佢又塞

依家換左af186 加枝s130 都好平 但差唔止一倍體驗 終於噴到星光金
請問有冇人玩過MODO MX 既金屬色同普通色 用番T09/ MR HOBBY D THINNER 可唔可以開到佢D油
最好唔好
成份唔同
我想問喺修改造型時,可以點樣打側𠝹塊膠板?

即係呢張相咁,係打斜cut 左個三角形
想問點樣可以精準咁做?
我諗你有所誤會
呢個係好似砌箱咁搭出黎
即係每個平面都係獨立一塊膠板黎
並唔存在切一塊Q厚既板。
就咁睇佢應該係搭好個型,再上原子灰作填充修改。
有新女到
搞到我好想飛左隻開左個頭既hi nu
轉屌呢條女添

係呀我明佢應該係幾塊膠板咁搭出黎,但係一塊膠板應該頭去到尾都係一樣咁厚
但係佢似係越近腰越薄咁樣
所以就係想問呢塊越來越薄既膠板點整出黎?
就咁睇想,上方係造型畢地黎
膠板平面都可以磨
即係唔係兩塊膠板接近90 度角咁痴埋一齊,而有機會係一塊呈「凹」字型既膠板痴係上面,再用造型畢地 / 原子灰慢慢修正近腰既位置?

又或者好似呢個咁,佢「1」果度去改個腳型都係兩塊膠板搭出黎
但係果兩塊膠板都係呈三角型咁,應該點cut?
我諗你講緊板本身「厚度」個斜位?
就攞1黎做例子
先分A B面易講啲
A面係上面個塊個面
B面就係下面個塊
我會先痴好A面個塊膠板,再用銼銼到同佢同B面平排,先再痴B面個塊膠板
之後再銼個腳尖型出黎
因為你要厚面咁切角度係幾麻煩同好難準確

新女神裝置
係wor,唔記得左有樣工具叫銼
造型
粗目銼係必須
因為畢地、膠板、同膠件之間既密度同性質唔同,要用又硬又粗既銼好暴力咁統一地抽插到平。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞