其實異地戀係咪嗌交就收得皮

251 回覆
342 Like 3 Dislike
無野講,佢唔鍾意講野,打黎只係普通朋友咁how a u, 感覺都係收得皮
同個韓妹ex散左
我都好驚阻到佢做野唔敢搵佢
日頭幾掛住都好 都忍到夜晚先講
我有時會諗 佢會唔會唔記得我咩樣
已經唔諗佢識用廣東話讀我名

異國異地+1 未正式開始
我之前long d3個月就散左
其實異地戀係咪就收得皮
異國左半年 依家異地緊
其實好好地溝通我覺得就無問題
反而越黎越sweet
我同我男朋友係異地戀 我八月返咗香港 到十二月就會返過去 我之前個ex都係異地戀 但好快就散咗 因為佢過到去成個人變哂 成日落club玩 最後我覺得唔妥 問佢係咪中意咗第個 佢認咗就散咗

我覺得點解異地戀咁難 就係因為大家都陪唔到大家 傷心難過嘅時候對方唔起度 仲有時差 我同依家個男朋友 差十二個鐘 我過緊今日嘅時候 佢仲起尋日度 同埋有啲人無人睇住就會身痕 依家科技已經比以前好好多 多啲facetime同同對方一齊plan下未來 等佢知道唔係無了期異地戀 同就算隔幾遠 你個心入面都一樣有佢 同埋比多少少faith同patience 異地戀係注定難啲 唔好打定輸數 拗交唔係最大問題 無faith就算佢起你對方都會散
😭 我開緊OT打比佢,佢起屋企睇緊電視,同佢呻幾句,問佢我d 野要點做後,傾左只係幾分鐘,佢又話遲d 傾。每一次佢都係要收線個個
十年。。好想放棄。
其實二年前我單方便已無再聯絡,反而佢會簡唔中搵下我箍煲,依家關係好返D, 佢又同以前一樣

諗緊,不如block 左佢,比機會自己從新造人

未開始就唔好開始啦。
恭喜你,佢肯同你溝通。要幸福吖
我地未開始其實係因為我冇安全感好冇信心可以Keep 到
咁其實佢都冇Chur 我 可以唔洗咁快開始
我想睇下佢是咪3 分鐘熱度 一開始好Sweet 係一定嘅
你會唔會介意我問 你地10年以黎 都冇諗過搵一個國家係返埋一齊?
以前有諗過嫁過去嘅,但我屋企有老人都唔容易掉低佢一個就走。老人跟我去個西方國家都麻煩,食唔啱天氣唔啱佢又無朋友連電視都睇唔明,有咩病又無保險睇e 生。
我男友啱啱生意失敗個邊經濟又唔好,佢都無野做日日起屋企睇書hea.
我唔知係唔係個個鬼佬都係咁,愛理不理咁,或者太耐啦,十年,但我地都無乜熱戀過咁,我去到佢到話去戲院睇場戲佢都話唔好,佢話屋企咁大部電視瞓起到攬住睇咪得囉,最後佢瞓左起sofa.,我到今日都未同過我男朋友睇場戲😔
Long d散左既你地有無人做得番朋友
唔想用太多錢,佢有仔女返緊學,飛咁遠就算有miles 都要洗費,我又公司旺季放唔到假。
就係咁,我連想佢黎香港嘅感覺都無埋,以前我會諗佢會唔會突然起我面前出現,最後發覺呢d 機會不是我的😭
如果佢不嬲都係咁 你又習慣唔到咁樣相處 遲早都收皮
Longd 3年,帽咗

係成為陌生人㗎啦,可以點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞