其實異地戀係咪嗌交就收得皮

251 回覆
342 Like 3 Dislike
美國香港ldr too
四個月就玩完
時差真係好難頂
去到最後連早晨晚安都無
咁真係要傾,話唔定佢忙,自己都唔覺,我男朋友一到考試嗰啲星期都會好靜,一開始我都以為佢唔想理我,問完佢先知佢溫書真係好專心不過又未去到唔理我,叫佢同佢傾都會應我,一完midterm又會變返平時咁
又幾啱
Juno真係太正 有錢又有才華真係玩哂
希望可以捱得過
睇真啲同佢又真係冇common fd
咁真係
超鍾意佢...真係玩藝術嘅人
啱啊
本身隔住個mon已經好多時候都無能為力

有埋時差真係好鬼辛苦
承你貴言
真係怪自己太遲先識得欣賞佢
而家睇翻佢以前啲專輯 真係好超前
好睇你伴侶本身痴唔痴身
同埋多唔多節目活動
如果本身都唔痴身係美國又好多野玩
多數都係你等佢等到灰然後嗌交
又未必嘅
我同對象都係異地
試過幾次隔住電話嗌交,都係半日內好返(即日或者第二朝)
我覺得好睇你哋肯唔肯多溝通,唔係淨係顧自己感受
我好彩嘅係對象都幾著重溝通表達,雖然我哋兩個講嘢都唔係好叻,但最緊要係有嘢唔怕講,就算對方未必完全明白,都起碼知道對方狀態o唔ok

利申 未正式一齊
佢之前啲冷門歌正到
係香港果陣佢已經唔痴身

完全比你講中哂灰9
我都好明白溝通嘅重要性
不過最近佢真係成日都藍tick我
想同佢facetime 傾電話又話好攰下次先
甚至佢最近剩係會同我講早晨晚安
由chapel of dawn開始超哂班

真係好鬼正
Words of silence都好正
絕對唔好撩交嗌
Long d 無得攬錫越嗌越傷感情
死忍啦 對方冷淡唔代表你都要冷淡
拍拖同做人一樣 無悔就得 其他野你控制唔到
佢唔講 你講多啲囉
係香港過精彩人生 自然大把野share
一日未散 再努力試下咯
呢張正啊 最鍾意舌尖紋了瑪利亞

btw佢ig公佈聽日有新歌出好期待
咦我都係最鍾意呢首!!!
又真係有d灰得閒send d心心啊,話掛住佢啊呢d比佢?會唔會都係就咁藍剔就算
多謝你
其實都係最近呢個月先冇啦啦唔好點理我 成日都藍剔 但系同佢講掛住佢send心心之類都仲有象徵式覆翻我嘅
不過最近對話基本上得翻早晨晚安
難得搵到知音 身邊基本上冇鐘意Juno嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞