其實異地戀係咪嗌交就收得皮

251 回覆
342 Like 3 Dislike
你哋而家兩個仲係身處異地定係點?
Long d左三年,嗌交一定有,不過都係要氹番對方。
利申:我係加拿大,佢係英國,最後結左婚
捱到九個月都算係咁 我四個月收左皮
好想抱 好想見
利申 未開始
分開,6小時時差
係我自己唔知點解地好迷戀佢,佢100%付合晒我嘅摘偶要求,就算佢依家生意失敗我都好願意陪佢捱,但佢唔一定咁諗。
分開個二年,同香港人拍過拖,我都好鍾意個香港人但我都係忘記唔到呢個long d, 雖然無聯絡,但無疾而終我始終覺得好可惜,自問做足100分好女友,愛佢亦愛佢同前妻嘅仔女
幾個月前,我突然問佢,佢知唔知我幾時生日。
佢居然唔記得😭
我之前仲起我生日特登飛過佢同佢一齊過

我現在physically 係單身,心理上都係單身。佢鍾意打比我當我係女友咪傾下,但我唔敢再愛佢,我亦無再講i love u, 唔想呃自己唔想呃佢。

想同各位講,如果forecast 到無將來的話,對大家好,早d 放棄無謂浪費自己嘅時間。
我好後悔用左我最黃金嘅十年等呢個人
如果起呢十年我求其接受一個人,我諗我已經有自己家庭。
點可以求其接受一個人呢
拍左拖一個星期見得兩次就要long d
仲要就黎變十三個鐘時差
希望男朋友遲啲唔好facetime到悶睇厭左我
因為已經唔信人。不過我已經决定單身,隨緣啦。我都唔後生啦,十年真係可以發生好多野,而我就on99 揀左個唔應該花時間嘅long d 到
你幾大啊
40頭
十年真係好誇張……唉
以前會幻想同佢結婚,佢會講下去邊到住去邊honeymoon, 依家真係唔會再講呢d.
唔試下點知唔得
利申 一齊2個禮拜就longd
已經LongD(7個鐘時差)四年,仲好地地
信得過對方,有安全感就得,每日keep住聯絡已經喺習慣。就算忙起身,都唔會忙到幾十秒都冇講聲準備做d乜嘢。
其實Long D嗌交好正常,但喺自己要清楚明白翻,有邊d先喺真嗌交,即意見不合政見不同。果d只要大家接受和而不同,對底線有共識,其實唔會傷感情。
剩翻大部分,亦都喺LongD散既大部分原因,真正傷感情既,其實喺信任危機。哩類特點喺:全部都只喺懷疑,你冇辦法prove,冇辦法Fact Check,亦都冇解決辦法。
舉個例,你懷疑對方同好多異性行得好近,你要求對方del曬所有異性contacts,對方應承佐,但你信唔信?你要求對方cap圖contacts俾你FC,你又會諗喺咪已經backup佐,暫時del黎俾你睇下就add翻。懷疑鏈一直無限延伸,直到你搵唔到辦法fc果下就爆。
如果因為哩d事情嗌交,雙方都要警覺,你地嗌果樣嘢其實根本唔重要,哩個喺信任問題,and nothing more。當你有意識地意識到哩樣嘢,嘗試去相信對方,多d交流,其實keep落黎唔難。
LongD最忌唔喺距離同空虛,而喺謊言同懷疑。你應該都知,一個小小既White lie可以喺long d眼中放到幾大。
希望你可以快啲get over啦
唔係個個都會利用個無野做嘅1分鐘同你去講野。sent msg 都要幾個鐘後先睇,打親比佢都忙或者開緊車,一次 二次 十次五十次一百次真係唔敢亂咁搵。
我係外國讀書,本身係香港一齊左大半年,之後ldr一年都無就散好鐘意佢,不過無謂拖住人
我屌 好撚hurt

利申異地異國戀
佢仲要係自私唔理我感受唔會氹人的
成撚日嗌交我個心都仲未死 痴撚線
加一
好辛苦其實 好想放棄
我就嚟同我老婆講:「其實你再唔放低部手機我同你就係陌生人」
另一半去發夢、需要人安慰嘅時候
自己只能隔住個mon做鍵盤戰士
好絕望...
我從今以後孤獨死都唔會再同人long d
唔想害人

利申:試過2次,半年都過唔到
過來人話唔係
如果有一方好鍾意對方,而對方又好易心軟,其實會冇野
我早兩晚主動講咗了我仲要姊弟 唔想再拖住佢
睇睇嫁到這世界邊端啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞