其實異地戀係咪嗌交就收得皮

251 回覆
342 Like 3 Dislike
一個月冇見收得皮
longd就係容易少溝通 然後就好容易玩撚完
最長試過4年冇見
見面仲要有少少拗撬
睇完呢個po,諗諗吓其實不如分手
發現佢無follow 我ig, 問佢點解,佢話只follow 佢d 仔女,唔會follow 我。
我覺得佢好唔尊重我,係咪我有問題?
佢有仔女?
佢十年前已離婚,有仔女。
唉 你會唔會好介意?佢d仔女應該都好大啦喎

其實你依加點諗⋯ 習慣左冇一個人係身邊 其實真係可以冇佢⋯

友達以上果位同我講佢愛我 但果種愛係platonic love
點解我會反而想喊 我唔覺得自己值得佢咁嘅愛⋯
一d 都唔介意,我都識佢d 仔女,佢d 仔女讀中學15-16歲啦。
咁仲好,結婚我起碼唔洗有必定要生仔嘅壓力,我唔想生咖啦。
其實我真係可無左佢,佢教識我好多野,依家個性變到咁都係佢改變我,以為黐身到暈,依家獨立到完全可以一個人起個孤島到生活
唔buy Platonic love.. 雖然我依家都係精神上戀愛,但我都想實質佢攬住我
又係喎 可以唔洗生仔
我都唔想生⋯
唉 由本身依賴到獨立 好心酸⋯

我都好想要抱抱
咩情話都唔洗講 我只想你係我身邊
早幾日有d 公事令我好唔開心想喊,問佢有無時間,我只係希望佢比我望住比我喊出黎

但最後我都係住個車窗喊。
當我需要佢時佢都唔安慰到我,其實我仲洗乜要佢?
我本地戀都咁諗
其實我有時覺得自己好仆街
係咪我唔夠愛佢
淡左?
有冇搵佢傾下咁?
比個抱抱你
有d覺得真係好似樓主咁講 放低手機 我地就係陌生人⋯

我果位係有講過一年之後會返香港 希望果陣仲有交流 但始終異國 好怕再次要異地
唔通真係唔可以開始
自我保護機制啟動中
異地已經難搞,異國更難搞!
我好多時候都唔理解佢地嘅文化,理解後你要做埋一份先難。
異地異國真係
Longd緊 佢慢慢開始愈黎愈淡 覆得愈黎愈慢
唉 每日對話都唔知有冇廿句 雖然有時差 但係一開始唔係咁架你
好灰 唔想咁
咩國家咁傳統? 想試就試,或者得呢! 有唔妥就快分
識人long d一個月,男方即刻有新女,仲要幾公開咁
唔知點開口
其實我好想問佢點睇我地依家嘅關係
唔明白點解佢好似覺得冇咩問題咁
佢係咪玩家?
唔係,係大家都衰工作狂,
愈黎愈少搵對方,
我從佢身上開始冇左嗰種靈魂契合
而佢覺得我地關係好撚穩定
我從無呢個靈魂契合嘅感覺。
我咪話佢連我個全名都唔記得,又唔肯follow 我ig. 十年,睇黎都收皮。
佢鍾意我,只係唔係愛我
唔識respect 我
冇common fd你哋點樣識㗎?
翻Intern
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞