其實異地戀係咪嗌交就收得皮

251 回覆
342 Like 3 Dislike
個人覺得
最好都係有翻咁上下感情基礎先異地
因為明明應該係熱戀期果陣偏偏long d會仲辛苦

不過希望你加油 同對方傾下
千祈唔好就咁不了了之 搞到自己後悔
簡單一句 一睇就明佢諗緊乜
同路人 long d 3年

過來人
巴打好野
就算唔嗌交,一方對另一方冷淡左都收得
不過傾幾多計都比唔上一個擁抱
利申Long d一年已散,冇後悔講分手
其實唔再同你做愛,我哋就係純友人
而家無左佢係咪真係幸福啲
幸褔好多
之前都唔知原來自己係咁痴身
以前long d果陣拍左好似冇拍咁
咩都係自己一個
宜家至少唔開心果陣會有人趕黎攬住我俾我喊
真,勉強無幸福
有幾愛都好,唔係physically 一齊,唔通真係柏拉圖

所以完全唔明點解有啲人可以分開坐移民監好幾年
Long d 十年 離離合合,但離同合都只係電話電腦到發生,都唔知係唔係一齊緊。
好唔開心 好無助
唉 隔住個mon好多時候真係好無能為力
加油
啱啊
一開始每次送佢越都會喊一餐,到後期係恨不得佢唔好翻黎麻煩我就佢時間
如果本身愛情基礎唔夠強,longd一定收皮
好仆街
其實我一直都冇出軌
只係習慣左一個人行動
佢一翻黎就要分多啲時間俾佢就覺得麻煩
再加上淡淡地,所以忍唔住分左
我肯定係愛情基礎唔夠強個個,但long d 左十年。
但我都唔知係咪同佢一齊緊
我地好少好少講電話,現在幾日或一星期先幾多鐘嘅video call, 仲要無咩話題,佢係鬼我d 英文唔算好好(係吖,十年佢都無train 好我,可想而知我地幾少傾計),話題少無共鳴無共同興趣(搵錢外),近月香港咁亂佢先多少少機send 新聞比佢,當左佢係海外文宣嘅發放對象。
識佢時佢做生意有自己事業,佢成日話忙要開會,又要照顧已仔女(已離婚十幾年),我自己幾年前見佢一次,識佢d 仔女,呢十連黎最都成日可以二個月無聯絡,我個心已經放棄,有人追就實走。
2年前,無鬧交只係大家都無再搵對方大半年,其實我已經放棄,無力再去愛,我已經喊到無眼淚,我用左我最黃金嘅時間等待佢,我决定放棄。
十年……
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞