開心速遞(321)

1001 回覆
12 Like 14 Dislike
有無人知片尾英文歌名?
Jenny講咗就唔啱佢傲嬌人設啦
佢嘅性格應該係 實做>>>>>口講
佢份人比較難於講出來表達愛 但會實際表現出來

所以編劇用大篇幅寫Jenny幾嬲Max無搵佢
Jenny點樣用盡心機想引Max氹返佢
Jenny幾咁在乎Max
都係想呼應返Max同樣好緊張Jenny姐~

其實今集Jenny表達愛已經係最盡架啦
我好buy佢哋咁樣嘅愛
以後啲藍絲話唔好叫「五大訴求缺一不可」,就叫「五大訴求 不可分割的一部份」
但本來明明幾浪漫
Jenny就講出口之際無啦啦彈Kai叔出來
我覺得咁樣好odd囉
個人唔係好欣賞今日玩膠玩到最後一秒

我覺得Jenny都做到咁出面Max應該feel到Jenny係真心
但我始終覺得既然Max都咁真心講出口
應該配返Jenny都開口比正式回應
兩個拿個心出來坦誠一次
可惜都係ff
俾熊家人撚又真係搞到好黑暗嘅
嗰陣Jenny真係好黑人憎
頭先車入面果個好似係Jenny現實嘅男朋友?定我認錯
浪漫的確係浪漫 Max有無feel到就唔知啦
因為Jenny今集做嗰啲嘢Max都唔知情
不過最後和好時Jenny都無抵觸Max抱佢 仲好sweet㖭
Max一定feel到Jenny嘅真感情啦

再諗返Jenny呢個人 Jenny佢咁要強咁硬頸咁傲嬌 都已經做到出曬面 對一個曾經自己嗤之以鼻嘅男人
對Max嘅愛意就嚟滿溢喎kind of認低威啦

可能佢動真情都係第一次呢
俾少少時間Jenny講出口啦~佢已經進步咗好多啦
最後咪串翻佢哋轉頭
唔知點講啦
覺得今集有啲奇怪
一來好趕時間完全無抖氣位
二來就係最重要的時候無啦啦彈Kai叔出來

船就沉左一排架啦Jenny
不過可能編劇覺得仲未係時候出浪漫
或者等下次Jenny/Max生日啦

再唔係講二太又迫Jenny生仔
跟住今次Jenny終於應承個廢柴老公啦
咁樣應該幾好睇
我覺得max最後問Jenny喺初戀cafe想講啲咩嗰陣已經估到啦
你feel唔到我對你係點咩
你feel錯曬啦
我覺得其實已經寫到幾出
不過想得到confirmed一句係真嘅
來日方長 俾啲時間佢啦
佢哋兩個痴纏緊 點會無啦啦睇電話姐
跟劇情一定要有一個人行出來話俾佢哋知架嘛

總之其實Jenny唔講出口係啱人設嘅
佢份人一定係 用實際表示愛>>>>用口講出愛

但第一步佢已經踏出 佢認識到自己係好愛Max
Jenny不嬲傲嬌 至於其它 慢慢來啦
唔一定要有一個人行出來講既
比如話佢地係初戀cafe剖白
決定第二日唔理點都一齊返公司
點知一返到去就成班人同佢地慶祝
話威仔啱啱同雷公和好
一定好過無啦啦Kai叔出來叫佢地睇電話
冇錯 來日方長 想Jenny變痴身小女人都有排啦
Bonnie2.0係失敗嘅例子 就俾少少時間Jenny進化為Jenny2.0

我覺得呢pair編劇寫得都算成功

btw 有無ching知今日片尾曲係叫咩名呀
聽歌詞去Google都搵唔到
時長考慮
唔算完美但都係中上啦我覺得OK嘅
再慢慢比Jenny進化都好嘅
之前Jenny沉曬當踏出第一步
今日做到出曬面比Max睇就係第二步
遲啲先逐啲逐啲講第三步...
啱,真係時間問題
今日啲scene轉得好急pack得好緊密
不過今日絕對ok
起碼寫啱曬Jenny人設
Jenny緊張想暗示比Max聽都sweet
係個ending有改善空間姐
收貨
今集Jenny姣自己老公好正
啲內心獨白先搞笑 王道傲嬌
講內心獨白佐治先係第一
仲有ma姐
佐治已經唔係獨白 係劇場
好似拍緊洗頭水廣告
揈水髮嗰種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞