開心速遞(321)

1001 回覆
12 Like 14 Dislike
覺得會好搞笑
一定係
我估依家應該得返開心速遞有比較穩定嘅廣告
我驚到時救唔到星期六日
反而害左開心速遞咋
不過每個禮拜六日發夢完仲會有心情睇咩
求tvb加演員同編劇人工
祝開心速遞快啲搵返之前嘅水準 長做長有
播足7日keep唔到水準之餘
消費觀眾熱情
諗唔到好橋就推班人氣演員出來撐住
遲早好似之前啲處境劇咁越睇越冇心機
同埋依家問題只會嚴重咗(側重演員同reloop橋)
諗起呢單野就覺得7
希望TVB唔係想快啲播到900跟住新處境劇啦
唔好自己嚇自己
我反而唔睇好花絮,花絮放youtube就好
其實講真 結合宜家香港實際情況 既然有得呢個每日播嘅轉變 無線就一定預咗星期六日收視率數字唔會特別好睇 打定輸數但點都唔會差得去邊
仲有得落廣告喎 無線想賺錢 利字當頭 有呢個轉變都無可厚非
當然 除非有特殊情況 例如打風 個個都要留係屋企睇電視

雖然成個劇組一定會好高workload 雖然演員人工唔見得會加 但同時我哋會有更多新嘢睇 質素呢樣嘢 放長遠啲諗 都唔原全係壞事嚟

有得播 我哋就睇咪得囉我相信喺得呢度嘅人都想套劇長做長有啦

btw 套劇要出年一月起先每日播映
咁幾時開始播六日?
其實近兩三個月啲劇情都開始無咩活力
本身之前大小姐出走個陣我覺得好正,終於有啲大幅度嘅變化
以為會大幅推進主線(龍家爭產)
點知到依家都仲停滯緊係大小姐唔適應窮人生活之類劇情
之前有巴絲話而家劇情明顯好依賴大小姐同安仔,我好認同
其實播多兩日=出鏡多咗=騷錢多咗
理論上演員係會多咗錢搵
幕後就
係喎
覺得幕後會好Chur
由出年1月4日起 星期一至日每日播映
今日活動有咩人?
播多兩日=開多左工=少左時間出騷
點會開新處境劇,
D 正劇連所謂台慶劇都做唔起 (除咗金宵)
其他綜藝已經 零 noise

開心速遞 係僅餘表現好 , 收視尚穩定, 而又 keep 住有廣告嘅劇
點會郁呀 or 點敢郁呀
親生仔唔係簽咗約無論出幾多都係嗰個數底薪
另外自己接廣告賺錢咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞