APPLE的信眾有福了!蘋果CEO任職北京清華大學

389 回覆
29 Like 702 Dislike
P30pro係ok既
硬件上係可以
不過呢個牌子我個人係絕對唔支持
共匪狗
直接轉會pixel 啦 pixel 已經有titan m 硬件加密 details 可以google去睇
只要你個passcode, bio authentication 冇比人破 基本上唔會有咩問題
保養呢咁
只限中國地區用戶
點解外國好似冇咩反應禁
外國理西你香港 支共咩
關佢地咩事
保養就真係煩d 近既都要寄去台灣
明明班左膠最中意扮正義嫁次次一到中共要人一齊做埋d衰野就當冇發生過禁
上次hklive.map app store下架單野外國都有輿論
但Tim Cook同Apple WFC
左膠扮正義有咩用 阻唔到佢用埋啲自欺欺人理由奶
蘋果就瀨共,google就直接插手指拎資料
咁直實重可以用咩機
呢啲撚樣肯定日日係中國玩幼齒
Google都奶共既 不了
Fuck u tim cock
我咪講緊P30 Pro同埋最近出嗰啲唔知乜mate
依家android都係玩砌零件 硬件有得唔OK咩?
依家係鬥整合同埋軟件 係要成個experience咁睇 淨係硬件曉飛都冇用
open border會產生好多問題 有個好明顯問題
你依家咁樣反而矮化咗政府 變相國際企業對各國政治社會有好大控制力 你係唔會想商人治國 咁樣好大機會全球攬炒
其實Google, Amazon呢類公司已經對資訊嘅傳遞有太大影響力 絕對有潛力做啲好恐怖嘅嘢
罪大
Sony XZ2岩出用到依家 同新既差唔多
之前韓系機就真係半年出問題
Sony係行銷做得差姐
問題係國際大企業係經過市場大量淘汰揀選出黎
政府永遠安隱,做又36唔做又36
問題更大
Openborder就係要各國政府為人民付責
否則你個國家會玩完,甚至零人口,可以摺埋
上面講嗰啲問題都係未解決
其中一個問題係一個社會有多元嘅文化同埋種族對政府黎講係更加容易”管治” 望下當年英國係點做到高壓管治印度就知
長遠真係要open border
上述問題係存在
但close border帶來的問題更嚴重
As long as there are country border
There is no such things as freedom

好簡單,有人信伊斯蘭,希望under伊斯蘭法生活
在目前close border係會造成好恐佈的政治劣境
因為會剝削左非伊斯蘭或崇尚自由的伊斯蘭人的權利
但open border就簡單了
只要當地伊斯蘭群體多,你少數非伊斯蘭,可以選擇移民去其他自由世界。
如果你係真藍底,buy中共套野,咪去中共。
其他人去以去其他自由世界。

呢樣先係真民主,真自由
你有國界,點到實現唔到真民主和真自由。

仲有,在目前半全球化,其實先最多問題。
首先,點解中共要無恥地抄襲侵權,因為對中共有利,而西方又奈佢唔何。但如果無國界就唔同,中共咁做係犯法,官員要坐監。點解中共要鎖網,又係半全球化問題,如果真全球化,根本唔容許佢咁鎖網。其實係半全球化下,中共鎖網可以對佢管治有利,所以中共先起飛得咁快。香港點解的送中與反送中咁大爭議,都係半全球化帶來的問題,一方面香港人可以自由去大陸,一方面冇引渡協議,一方面好多香港人根本無法信任中國大陸司法制度。
open border會產生好多問題 有個好明顯問題
你依家咁樣反而矮化咗政府 變相國際企業對各國政治社會有好大控制力 你係唔會想商人治國 咁樣好大機會全球攬炒
其實Google, Amazon呢類公司已經對資訊嘅傳遞有太大影響力 絕對有潛力做啲好恐怖嘅嘢

問題係國際大企業係經過市場大量淘汰揀選出黎。
政府永遠安隱,做又36,唔做又36,做得衰冇人嘈到你。要嘈你,就要搞到係向你政府宣戰咁先會處理。咁樣只會令暴力示威、內戰、甚至國際戰爭永遠持續。
好似香港咁,市民唔搞暴力示威,政府都唔理人民發聲,已經係大問題。問題更大

Openborder就係要各國政府為人民負責
否則你個國家會玩完,甚至零人口,成個政府可以摺埋。

依家仲要含埋撚
遲啲啲資料直上貴州
唔好以為淨係獨裁國家和支那先係咁。
法國黃背心運動,搞左成年,叫總統落台,總統都懶死唔肯落台。
如果open border就簡單
你唔認衰,市民就走。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞