APPLE的信眾有福了!蘋果CEO任職北京清華大學

389 回覆
29 Like 702 Dislike
仲兜咩姐?
自己唔打清楚又要挑釁人怪邊個?
搞搞聲?黑社會呀?
咪再扮啦阿sir
想用挑釁方法帶風向手段太低啦
屌 我都係 早知唔l轉 等pixel4好過...
How Microsoft Helped Build China’s Nightmare Surveillance
其實大把公司都會咁做 咁樣都叛國罪全部美國大企業CEO都要坐監
我淨係可以話做生意係要咁”奶共” 呢啲姿態上嘅嘢唔好咁care
sorry 但SJ唔係仲小氣咩
淨係講佢呢樣嘢咩 佢成個公司政策都係拒絕美國擁抱中國啦
“此外,特斯拉(Tesla)執行長Elon Musk、阿里巴巴創辦人馬雲、摩根大通(JPMorgan)執行長Jamie Dimon等,亦曾加入該顧問委員會。”
都話呢啲姿態嘢 做生意係咁玩 就好似搭下膊頭話你靚仔咁

不如你解釋下咩叫同冇點樣拒絕美國擁抱中國
up
善用起底功能,睇吓呢隻狗拆開乜嘢post下下都係啲H漫淫野,唔怪得知依家d 狗雜種拉到啲靚女o靚妹上下其手啦!你老母個臭閪生到你呢碌淫棍出嚟真係抵比人屌到你老母個花閪反晒皮
me too
第一次用iphone

諗住安全d
點知奶得勁過samsung
其實Apple管治理念係貼近中共的價值觀
樣樣都要審批審查
信審核多過信自由
做過ios developer 就會明白

Google就接近自由世界價值觀
接近瑞士和美國價值觀
搞open source
唔會太多審核
所以我一向只用android機
Apple管治理念係貼近中共的價值觀
樣樣都要審批審查
信審核多過信自由
做過ios developer 就會明白
佢要拒絕你個app上架你冇得say no
佢覺得佢app store上app大把
多你一個唔多 少你一個唔少

Google就接近自由世界價值觀
接近瑞士和美國價值觀
搞open source
唔會太多審核
自動審批

所以我一向只用android機
公司同政治冇得直接比較
政制上嘅專制會有無限延伸嘅權力同冇後果 公司對成個生態系統嘅控制唔會畀到咁嘅權力佢 反而帶黎更多嘅係user benefit
其實係咪應推廣自由移民更好

咁樣每個國家就要為自己的行為和理念負責
市民可以用腳投票離開
但人類有咁多種族歧視/衝突 文化差異 資源爭奪 犯罪行為等等
open border又有更多問題呢
即係除非當地人口過多(好似香港)咁
否則不能拒絕任何移民

市民就可以用腳投票
每個國家就會為自己的理念和行為負責
Nokia
連電話都冇得揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞