APPLE的信眾有福了!蘋果CEO任職北京清華大學

389 回覆
29 Like 702 Dislike
用咗Apple 10幾年,就算奶唔奶共都唔使再買
上面講嗰啲問題都係未解決
其中一個問題係一個社會有多元嘅文化同埋種族對政府黎講係更加容易”管治” 望下當年英國係點做到高壓管治印度就知
唔使驚,睇吓最後邊個玩邊個⋯⋯
添曲無能,令公司股價損失幾百億,
要保住中國市場,要咁樣賣屎忽。
有痛腳?
鬼叫其他機唔爭氣咩
香港無代理入 google pixel
一壞就收皮
長遠真係要open border
上述問題係存在
但close border帶來的問題更嚴重
As long as there are country border
There is no such things as freedom

好簡單,有人信伊斯蘭,希望under伊斯蘭法生活
在目前close border係會造成好恐佈的政治劣境
因為會剝削左非伊斯蘭或崇尚自由的伊斯蘭人的權利
但open border就簡單了
只要當地伊斯蘭群體多,你少數非伊斯蘭,可以選擇移民去其他自由世界。
如果你係真藍底,buy中共套野,咪去中共。
其他人去以去其他自由世界。

呢樣先係真民主,真自由
你有國界,點到實現唔到真民主和真自由。

仲有,在目前半全球化,其實先最多問題。
首先,點解中共要無恥地抄襲侵權,因為對中共有利,而西方又奈佢唔何。但如果無國界就唔同,中共咁做係犯法,官員要坐監。點解中共要鎖網,又係半全球化問題,如果真全球化,根本唔容許佢咁鎖網。其實係半全球化下,中共鎖網可以對佢管治有利,所以中共先起飛得咁快。香港點解的送中與反送中咁大爭議,都係半全球化帶來的問題,一方面香港人可以自由去大陸,一方面冇引渡協議,一方面好多香港人根本無法信任中國大陸司法制度。
Nokia 3310
ifandog.: 我係中國人呀屌

果陣都係咁諗先買左iphone...
屌 下架iphone 不了
屌 下部iphone 不了

香港係咪無行貨
想轉pixel
係咪得返pixel可以用……
埋商家佬得共產黨身唔好諗住無事走到
莫講話生活呀,連返工做野都係用mac機,點罷
有生之年都唔知有冇機會買到部行貨 pixel
分化狗死開啦
係,壞咗就收皮,要買多幾部傍身,窮撚表示買唔起
唉用左好多年htc想轉會但其他真係買唔落手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞