大家覺得自資學士算唔算係大學生?

169 回覆
21 Like 177 Dislike
+1
講我聽邊個自資programme勁? 講緊intake個水準 你講自資既gpa把撚咩
你答我啦咁 UGC定自資收分高d呀?
你中學洗唔洗交學費呀?UGC而加免費架?
事實擺在眼前
入自資學位既的確係廢 就係因為入唔到UGC先要比錢讀次等學位 有幾難明呀?
讀直資中學係因為想有更多support同network仲有quality
讀自資大學為咩呀?為左出黎同UGC真大學生一樣有張cert昨 講撚到有得揀咁
係呀 係有人有UGC唔讀讀自資 有幾多個人係咁呀?
廢你就廢啦 大乜撚學生 你係比錢買cert昨 想做大學生就讀好d書啦廢柴
有學士學位就可以叫做大學生,但個水平係咪真係達到應有嘅大學生水平就見仁見智
唔覺大學生=尖子 只覺自資大學生=垃圾
我問你讀中學洗唔洗交學費呀?尻你老母咩
我講緊大學學位你又拎直資中學出黎把撚咩?
直資中學係有錢人讀
直資大學係社會垃圾想升lv而比錢讀
睇到個分別未?兩樣野唔撚同性質架懞撚
叻啦叻啦 知你高人一等啦
sf班廢柴想刷存在感
外國讀野雞大學算唔算大學生?
乜唔係睇最後讀完張cerificate黎定?
原來宜家係咪大學生都要連登兒黎認證.
拗乜春...
自己比錢, 你老母比同政府資助都係攞同一張cert去搵工.
讀書叻又點, 你用得到係工作上面至講啦
算呀。有cert就係。
你知唔知同一間U同一個programe有班係SF有班係UGC ? 即係除咗入學要求,俾錢方式,其他嘢完全一樣,大家一齊上堂,考同一個試,出同一張畢業證書。你要比邊一個勁梗係比大家個GPA
高分入U既人=勁過低分入U既人呢個logic根本on9。仲有大家同一張畢業證書點解SF就唔叫大學生?

你想分教大樹大一邊全統大學一邊黎討論就係另一樣野,個分野唔在於SF定UGC
讀8大都唔代表啲咩架喎
唔算 dse 如果10分都無 最後入到自資
你係老闆你會唔會考慮佢
咁講啲毅進狗磨多兩年都係大學生啦
明明個差距真係好大
其實i mean自資學士會唔會有資助學士既起薪點同待遇,即係市場認受性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞