大家覺得自資學士算唔算係大學生?

169 回覆
21 Like 177 Dislike
我可以話你知唔係
因為平般水平會比ugc低 例如語文能力
asso都叫多啲人會讀書 搏入ugc
但sf唔會 輕輕讀下就已足夠a range

利申 讀緊
睇隔離post就知
好多asso 仔英文攞1,2 結果升返上ugc
英文仲係咁屎,一句完整句子都講唔到
年年都有人係咁走後門
sci科就最多 所以真係用平般黎講先得
即係 ugc一班可能有兩三個仲係講野斷下斷下
但sf可以係全班得幾個唔係咁
好似事光倒流左返初中咁
MIT 都唔算啦。照你呢個邏輯
新三大
官方認證咪得
成班小朋友
係會拎呢啲打飛機

未出嚟見過啲冇讀大學都高人工過你嘅人
係咁架啦 出到嚟就冇得打架喇 我真係唔明有咩好討論 最尾咪又係睇邊個賺得多如果係sf grad嘅賺得多 咁到時呢啲拎8大打飛機嘅人就會自動收皮
又唔好咁講 搵錢還搵錢 學歷跟成世 你係sf係柒嘅就柒成世講唔口響 人地八大係理應打飛機打成世 你吹唔漲 唔係下下用錢衡量嘅年輕人
呢條友講野咪同班讀唔成書既MK一樣 一係就係SF
一句講曬 其實就同班大陸人一樣
日日講大陸幾好幾好 自資就會話讀自資同八大一樣
但講到尾 講大陸好果D人係因為離開唔到大陸 有得移民佢會唔想移民?
同理 讀自資既人都係因為考唔到八大先讀 你比佢地讀八大你估佢地唔會狗衝? 所以咪唯有圍爐講到讀自資同讀八大一樣黎取暖
其實大家都知呢樣野 差在肯唔肯承認姐
你理解能力似乎低過毅進仔
ps 三大year 4
問得呢啲大家心知肚明

你試吓而家比啲中學生揀入8大定sf你估吓佢地會揀邊樣

當然sf唔一定差 但係有得揀會揀8大

個人認為sf都算大學生既 但係人地再追問你係邊間大學就尷尬啦 因為普遍啲人一聽"大學生"都會expect係8大

外國嗰啲就off topic啦
正解
所以唔係話你第日人工幾多 係俾人問起就尷尬小小講自己讀乜 唔係咩都用錢去衡量嘅
Fact
開得呢個post 9成9野都未出黎做
佢唔應該係講緊你 似係講你覆嗰條傻閪
講我? 我又唔係讀sf 係覺得你地狗眼看人低啫 開個post嚟打飛機 你地唔認sf係大學生冇所謂嘅 政府同僱主認為係咪得囉 使你地認為啊 上面個個出左嚟社會做野嘅巴打當你地係傻鳩咋 咁都好拗
即係sf個名唔好聽就大家都知 但就算唔好聽 名義上都係大學生 呢樣冇得否認 咁就已經答左樓主條問題啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞