大家覺得自資學士算唔算係大學生?

169 回覆
21 Like 177 Dislike
香港degree嚟講
八大jupas degree先算係大學生
要有咩能力
因為係廢既先要比多舊錢黎讀自資 里班人係比UGC excluded
關私樓乜撚野事?有冇讀過reasoning? On9 唔好係到偷摸概念
換*
有大學學士學位就係
讀左一年覺得sf degree始終同ugc唔同,心理上好唔平行
後尾quit左入返ugc
含大 教院 呢d... 都算大學生嘅
不過相當出錢去外國讀野雞差不多咁

但學歷其實都唔係真係咁重要
最緊要政見係黃
藍嘅 紅嘅 就算3大都係腦殘

光復香港 時代革命
我覺得要睇咩科
岩,要有經濟能力
張 cert係就係架啦
自資一定廢d? 乜野reasoning ? UGC GPA實高d架? 咁都要分化黎打飛機 標題個reasoning就同我請私樓個例子一樣咁離譜,開得個咁on9既topic仲同人講識得reasoning
SF 唔洗考試自動送張cert 比你?
UGC張cert靚仔d講明你有政府資助?
點解SF就唔算大學生?
咁我可唔可以話拎唔到獎學金full scholarship讀既唔算大學生
大定係都入左U仲洗唔洗分交學費形式黎打飛幾機呀?呢d真係中國式思維乜都分化再打自己飛機,係香港人就咪撚咁柒學埋外國d劣根性啦!
你最多咪討論下教大樹大間學校本身質素係咪低過其他幾間⋯
牛劍、哈佛仔:讀8大算唔算係大學生
唔好話3322 毅進仔連5條2都攞唔到啦
jupas 入八大先係大學生
外國大把網站,俾錢就可以係榮譽博士。有你所謂嘅cert
咪就係
連登就係咁見高拜見低踩
[全世界入] 全港第一個公開論壇「城大和你傾」1029上線喇!!
https://lih.kg/1668582
Push
咁香港果啲at least都同8大有同一level既資歷架構

如果外國網站果啲當地都認可既 咁咪係博士之類囉

之後個學校排名 有冇名氣 又係另一回事
ok 你贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞