已all in 1137

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
樓上d人都唔明,1137唔係炒生意業績

1137 係炒wiki魅力同埋炒間唔屎會有嘅「正面消息」帶來嘅憧憬

一個公司唧「正面消息」可以唔關業績事? 真係笑L死我

wiki魅力係魔法黎呀? 味即係代表佢做生意既眼光

真係晒九氣

鳩少陣

叫佢收嗲啦 咁正路思維就去炒正股啦,炒1137做乜九

本應唔想再講。

我係鍾意講喎,你阻止到?
我用咩思維關你差事。
好過你講完一堆野俾人串完又唔識解釋。

咩叫[正]股? 仲有咩股? 點樣區分?
邊個介定1137唔係[正]股?
你解釋唔到,就咪再出聲啦。

咁希望你揸實隻股
唔好到時落返1個幾問點解有盈利但跌

1137 係炒wiki魅力同埋炒間唔屎會有嘅「正面消息」帶來嘅憧憬

真係晒九氣

鳩少陣

本應唔想再講。

我用咩思維關你差事。

咁希望你揸實隻股

止賺止蝕基本野

有經驗都唔會跌到1個幾仲揸實

真係晒九氣

鳩少陣

本應唔想再講。

我用咩思維關你差事。

咁希望你揸實隻股

止賺止蝕基本野

有盈利啵 仲唔成為下隻700阿?
係我真係allin la

真係晒九氣

鳩少陣

本應唔想再講。

我用咩思維關你差事。

咁希望你揸實隻股

止賺止蝕基本野

有盈利啵 仲唔成為下隻700阿?
係我真係allin la

有盈利原來就等於700啊,高見高見。

齋up你就叻,allin......
咁都有駡戰

http://alibabanews.com/article/tianmaochuhai-zhu12yishangpinmai-xiangquanqiu-tianmaochaoshidigangtuiwuliucirida

天貓模式同1137好似
如果打價格戰引班商戶去天貓,1137好難打

你講到天貓好似岩岩出現咁

以前天貓入面得班大陸商戶
依家入得香港做就擺明搵埋班香港商戶或代理
同以前2回事

你咪撚玩啦
香港大把人用天貓啦

我講緊商戶唔係客呀
即係以前天貓就大陸商戶賣大陸貨,對部份香港人黎講彩你都有味
遲d係天貓入面有香港商戶賣香港貨,即係你依家hktv入面見到既貨,將來有機會你天貓買到,同牌子同型號,而天貓隨時更低價

咁照你咁講所有網購除左taobao同tmall之外都應該要執粒

事實你見成個中國咁大,有幾多做得住?除左淘寶集團外,咪得返京東同蘇寧,背後都有大財團撐,而且自身有獨到之處先未比市場淘汰,例如京東既保養。
相對黎講hktv算係香港本地唯一既大型網購平台,可以叫做無競爭對手,自身優勢又唔見得太特別而人無佢有,所以天貓殺入香港我對hktv既處境唔太樂觀,而且今日只係得天貓,將來可能重有京東,樂天,亞馬遜。當然只要個餅夠大,大家分黎食一定好過爭黎食,生存空間總會有既

Hktv最大問題係貴

第一日貴?
你知唔知我身邊幾多中產用緊
個個都用到年頭唔記得左一月定二月已經vip級

我就覺得天貓要入香港唔易
運輸成本同大陸差太遠,同埋始終大陸野信心係差截

已經有門市交收啦
咁都有駡戰

個個都話熟1137
有幾多個$1.3買左話炒得起
咁都有駡戰

個個都話熟1137

就係我搶晒你$1.4 D貨
咁都有駡戰

個個都話熟1137

就係我搶晒你$1.4 D貨

睇返第一頁,得我同你搶貨
1.4掛低格都無貨,之後迫住追貨
咁都有駡戰

個個都話熟1137

咁都有駡戰

1137當初完全無業務無盈利都已經炒緊,仲炒左年幾兩年,我想問條友點解會覺得1137係炒業績,點解要咁自我中心

利申,當初2.2少到上4.9放,賺咗十皮野,個陣係因為bid個到流動電視牌,仲開曬live全港測試(有撚盈利?

然後就係斷斷續續果d又再次申請電視牌到又傳覆核成功又話唔覆核成功乜乜物物,炒上炒落,最經典係689唔連任,佢都升over20%(有撚盈利?

我都唔知佢個盈利論係點黎
炒 1137 學人講盈利

出去炒返 5 仔果D blue chips 啦

btw blue chips 都有 992 呢D垃圾啦
咁都有駡戰

個個都話熟1137

我,不過近2次賺左幾千就R底
1.4-1.7入左好多
2.4直插嗰日俾人震走左,2.2賣哂
依家2.6又高追番
Buy on rumors, sell on news

嘩,我投降。你地好勁,知道晒1137歷史,一定唔係炒業績。但又講唔出炒緊乜,邊個揸莊。

我去打機好過,晒時間。
淨係睇盈利先買,執人口水尾就有份既

嘩,我投降。你地好勁,知道晒1137歷史,一定唔係炒業績。但又講唔出炒緊乜,邊個揸莊。

我去打機好過,晒時間。

你其實識唔識炒股 其實業績同隻股炒唔炒得起可以話 無乜關係 唔講1137,講其他股都係啦

你咪跟業績買囉 小心輸身家

我去打機好過,晒時間。

你其實識唔識炒股 其實業績同隻股炒唔炒得起可以話 無乜關係 唔講1137,講其他股都係啦

你咪跟業績買囉 小心輸身家

都話投降,你最叻。得閒教我炒有線啦。
我前兩日2.33 入 左6萬股 昨日去左東平洲玩 原來升到2.80
我前兩日2.33 入 左6萬股 昨日去左東平洲玩 原來升到2.80
set 定幾錢放好 會唔會跌返?

你咪撚玩啦
香港大把人用天貓啦

我講緊商戶唔係客呀
即係以前天貓就大陸商戶賣大陸貨,對部份香港人黎講彩你都有味
遲d係天貓入面有香港商戶賣香港貨,即係你依家hktv入面見到既貨,將來有機會你天貓買到,同牌子同型號,而天貓隨時更低價

咁照你咁講所有網購除左taobao同tmall之外都應該要執粒

事實你見成個中國咁大,有幾多做得住?除左淘寶集團外,咪得返京東同蘇寧,背後都有大財團撐,而且自身有獨到之處先未比市場淘汰,例如京東既保養。
相對黎講hktv算係香港本地唯一既大型網購平台,可以叫做無競爭對手,自身優勢又唔見得太特別而人無佢有,所以天貓殺入香港我對hktv既處境唔太樂觀,而且今日只係得天貓,將來可能重有京東,樂天,亞馬遜。當然只要個餅夠大,大家分黎食一定好過爭黎食,生存空間總會有既

Hktv最大問題係貴

第一日貴?
你知唔知我身邊幾多中產用緊
個個都用到年頭唔記得左一月定二月已經vip級

唔知佢行過360, CITY SUPER , MARKET PLACE, 未.
仲未講SOGO.
是旦, 我唔想佢執, 因為好撚方便, 唔洗同老婆去逼超級市場. 等排隊等20 分鐘

你第一日炒股?貴唔撚係問題?
咁amazon唔使做咁多野控制成本啦

咪撚7 轉移視線, 錯閪晒重心仲要屌9 人, 你老母生著真係生叉燒好過..

我係講佢話貴, 但有無同360, CITY SUPER , MARKET PLACE, 比較

再答返你問題
貴係問題, 貴幾多先係問題
如果條廁紙, 你去街買平一蚊, 但你要搭車出去, 會唔會為慳一蚊要洗幾蚊
用總成本諗嘢啦. 成本控制個個都要做, 一間公司話唔控制成本就898 啦
如果佢話唔控制成本, 我唔會買入市啦 傻仔.

佢做automation 背後咩原因, 你諗清楚先答我
set 定幾錢放好 會唔會跌返?

唔洗set止賺,set左會後悔
止蝕睇你等唔等錢洗,驚就set 2蚊左右
咁都有駡戰

個個都話熟1137

here !!! 1.45 開始揸
其實根本無咩好嘈, 股價升既原因有好多

炒憧憬炒消息可以升
炒業績或者叫做增長, 間公司年年盈利有增長一定長升長有

只係大家睇法唔同姐, 兩樣野都係會令股價升
2.7放左幾手, 之前2.3震走左8成 賺少幾皮
等佢跌番2.5~2.6先再考慮入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞