已all in 1137

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

訂過4-5次, 每次只有早冇遲.

同意有早冇遲
係落單嗰吓送貨要等成4日有啲耐

同意有早冇遲

睇區同一時時,工商區係準時
但係有次 order部 printer就成朝冇左影,去到下晝3,4點先到
52周好大阻力

同意有早冇遲

好睇你買咩野喎。
只係買大街市d野,一兩日有
52周好大阻力

放啦 唔放就
52周好大阻力

放啦 唔放就

渾水 hahahahaha
52周好大阻力

放啦 唔放就

等跌,資金好多流出,未走好走
52周好大阻力

放啦 唔放就

10天線都未穿
52周好大阻力

放啦 唔放就

10天線都未穿

幅圖好靚,琴日先加完貨
守住2蚊睇2.5

入貨

on9

訂左十次以上 次次準時
今日收皮
留意下d人買完野既評價,好多VIP
今日收皮

Strong hold 未跌穿2.1都唔走

巴打目標價係幾多

無目標價
trade with the trend

香港租金太貴, 搞到d商戶只會入好賣既貨, 變左間間舖選擇都係咁少

而租金貴又搞到d售價貴到hihi

淨係呢兩個原因已經好難令網購無得做

好多大公司已經搵左hktvmall 合作搞網購
貨品擺係對方公司個倉,係拎貨人手成本比較大,搞好自動化物流,節省人手成本,長遠睇有利可圖

應該學Amazon
啲商鋪自己一大批咁送去fulfilment center先正路

一步步黎, 遲早發展到呢步, 始終amazon都用左20年先去到今日咁

hktv後追都要幾年啦

最理想當然係一個倉包哂,但要大,又要有自動化
目前模式存貨成本係對方度,hktv節省存倉費,有生意先去拎貨,無咩成本

初期商戶少就得
一多起上黎就根本唔work

上次佢黎左我公司講TALK
佢有講到入緊一大批自動執貨既機械人
我估佢最終成個倉都係automated架啦

講真呢套系統唔係好貴, 外國好多公司都有出

一定易過掘路舖光纖, 下下要申請又排期咁, 放幾部機械人係自己個倉根本好易搞

你估整機械人易, 但佢行啱方向. 好多嘢要時間做.
自動化有效, 最難係不停做optimization

訂左十次以上 次次準時

最正係夾啱時間先送, 通常都準時.
我自做好晒日程, 唔洗怕阻住我做嘢
幾時升
幾時升

我買左6萬股,
幾時升

冇架啦
當一隻股,連樓下看更、師奶都開始買嘅時候,已經好危險

講咗咩自己滲透下

講咗咩自己滲透下

下,我咪輸死.......

講咗咩自己滲透下

下,我咪輸死.......

Rip

講咗咩自己滲透下

咁D藍籌咪好危險

講咗咩自己滲透下

咁D藍籌咪好危險

至弊1137唔係藍籌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞