中大討論區第八回之中討PhotoDay?

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
寫緊C# 嘅時候係日頭
打緊php 嘅時候係夜晚
有一樣野我畀人叻係識打code
但同其他人一樣係怕bugs 嫁

打漏左個;號搵左半日

Visual studio 會提你㗎嘛

柒到visual studio 都唔出聲

咩code 黎 vs 會唔提?

notepad寫

自己細pj node pad for sure
大system 一定用vs build 同debug
原來data structure programming midterm
8題做到3題就top20%
仲以為街外人take會比cs人屈機吊車尾
原來data structure programming midterm

Acm 比賽level
唔係操過點識玩
利申當年夠top 20%
睇彩數
諗得快就贏人好多

Acm 比賽level
唔係操過點識玩
睇彩數
諗得快就贏人好多

最on9係頭三題完全冇用過data structure學嘅野
一粒鐘就做完
之後兩粒鐘有兩題做到sample io 但係就wrong answer
debug極都唔知問題係邊
個啲一個鐘做哂早走嘅究竟頭腦咩構造

Acm 比賽level
唔係操過點識玩
睇彩數
諗得快就贏人好多

最on9係頭三題完全冇用過data structure學嘅野
一粒鐘就做完
之後兩粒鐘有兩題做到sample io 但係就wrong answer

Acm members
學術台
學術台

Acm 比賽level
唔係操過點識玩
睇彩數
諗得快就贏人好多

一粒鐘就做完

Acm members

正當大家做緊第一題個陣
已經有人問緊第3題既requirement
仲要之後極速做哂全部題目

仲未揀咩 上年我3月mark左prof寫proposal入埋紙啦喎

可唔教我寫proposal?
Me唔know

Topic 唔重要
Gpa 過三就應該唔洗寫proposal都照入,除非你揀d 熱目題目,不過熱目題睇落好玩,做落就好鑊

例如太陽能車

想靚grade,只需符合以下條件之一:
1. 有Tutor 帶到落尾,你份fyp係佢份research;
2. 好既Professor;

我當年份fyp
有tutor prof 圍威喂

有tutor 保永生

希望我都有

有寫有冇tutor架 個fyp 介紹
tutor name

...
Briefing 無講
而加諗返想做個個field fyp係得佢揀 根本硬食

睇過少少
有d fyp 個topic 擺明research based

仲未揀咩 上年我3月mark左prof寫proposal入埋紙啦喎

Me唔know

Topic 唔重要
Gpa 過三就應該唔洗寫proposal都照入,除非你揀d 熱目題目,不過熱目題睇落好玩,做落就好鑊

例如太陽能車

1. 有Tutor 帶到落尾,你份fyp係佢份research;

CGPA 定mgpa 過三?
係嘅我唔想寫

FYP 睇hon g 分

利申:東豔bb 對我好好
仲幫我check 埋入唔入到master
夫復何求

佢係咪2030 條on9仔?
係嘅應該妻復何夫?

睇過少少
有d fyp 個topic 擺明research based

Me唔know

Topic 唔重要

例如太陽能車

CGPA 定mgpa 過三?
係嘅我唔想寫

FYP 睇hon g 分

利申:東豔bb 對我好好
仲幫我check 埋入唔入到master
夫復何求

正常有啲motivation都會直接搵prof傾啦
真係冇心水先會等佢派

Me found professor
我個lab其他tutoro2話又唔係讀master做乜揀個咁chur嘅topic做
好彩有tutor carry炸 tutor感謝妳

係時候向佢表白
我個lab其他tutoro2話又唔係讀master做乜揀個咁chur嘅topic做
好彩有tutor carry炸 tutor感謝妳

星期一仲要問tutor 借個product做present

諗住買d 野食比tutor多謝佢
有冇咩提議

咁有心 我真係不孝
今個sem有take course佢tut
但走哂佢啲tutorial

咁你走哂佢就唔知原來你有讀啦 醒目仔

男人老狗鐘意食咩零食

女啦
咁都要問
其實engine都算好
隔離phy 3cred 一星期5粒鐘
每個星期都有功課
chur就chur但基礎扎實好多
而家ee一個sem 3-4份功課其實真係唔係好夠

Engine 好好我都覺
羨慕有得做fyp嘅人
好似好青春熱血咁
數學系得個present,有頹有唔頹
唔頹嘅present hon g要過3.3 loll
不過頹同唔頹都係做閱讀報告 lol

唔想做㗎me
原來上莊都唔一定出到pool
好少係莊內戀
photoday 只去影班相

一樣uc喎巴打

著裙既巴打

原來係女女
photoday 只去影班相

一樣uc喎巴打

著裙既巴打

係人我都叫巴打唔好介意
木星巴我都係咁叫

我真巴
一入post一堆show blocked user
好少係莊內戀

我枝莊兩pair...
好少係莊內戀

我major以前枝系莊有兩pair
雖然一pair散左
有fyp 做都葡萄

Final sem好頹廢
有fyp 做都葡萄

Final sem好頹廢

Pre 下interview 喇
唔好畀我堂姐屌柒你

當年king教
做到一題好似都會pass
但一題都做唔到會直接fail
但最恐怖都係個氣氛
四粒幾鐘坐喺924無限programming
個情景真係一世都記得
一入post一堆show blocked user

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞