[PC/PS4/Switc]Fifa 20 Career mode 討論區 3 之全球兆屌EA臭化閪

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
我場場永遠會比電腦入1粒
鳩chok skill kill move根本過撚硬
禁實R2推ai電腦都唔係好跟到 一定放甩一兩個身位

等佢fix 唔想玩
變左鬥入波多
雖然冇咩心機玩 照繼續留名先
有無人解決到啲球員唔走位既問題
用緊fast build up 好似好D
但今集走位係慢返D
唔會再fix
Work rate
其實好難搞 以前比d數值低過自己既ai追到又話唔合理 自動catch up
依加跑得快既人真係爆得贏 對面追都追唔到又嫌容易 好難服侍姐
打機係咁架啦 佢起碼都叫做到能力值既差異
90速度既人一定會快過80速度既人
只不過現實足球仲有好多其他因素 體力/帶波能力/身體對抗呢d
所以唔係打機咁你有空位禁個加速制就過到人咁簡單
如果要考慮咁多野到時又比人話點解90速爆唔贏80速
當然我都覺防守ai係有d問題 但就速度呢樣野黎講 90快過80好正常姐
你想佢唔好次次都無腦地跑得快過人但又唔想間唔中會比d低數值既人追到
要兩者之間拎到個平衡係好難做到
可能人地38場 38勝
場場都456 對手 覺得無癮
唔想玩
用下弱隊中和
佢做到都唔出奇
我覺得速度跑得快唔係問題 反而打機就應該係咁
如果90唔係>80 咁我玩黎做乜
不過隻game有時比左過多既機會你咁做 所以你先覺得容易
如果企位ai係再緊密d 防守意識再好d 之後再削弱少少傳波既能力
一黎減少空間同機會比你濫用速度同skill move 但只要岩時機一樣爆得贏
二黎就算你爆得贏 之後都要睇傳出黎個波既質素
削弱少少傳波 會令到你爆完人都冇咁容易傳得到位再輕鬆入波
純粹個人意見 亦都覺得要做到個平衡係好難
屌越位吹錯 好多年冇試過
唔識skill move要過電腦都幾難
但係 只要你識1招 就過撚曬
我淨係用L2
打終極wo,都咁易過咩,有冇簡單skill move可以分享吓
英超有邊幾隊波衫有杯賽字 唔想用中游打到歐聯都攣英超字
易嘅可以用 ball roll, 萬用skill move
strafe同slow dribbling 多數用嚟hold波等其他人走位
難小小有berba spin, cut inside成日用
發覺drag to drag幾好用 又係hold波等走位
迪路飛奧好好用

不過其實集集佢都好用
有冇人一樣係用41212窄
長傳戰術打反擊 CM hold住波 L1叫隻CAM跑 driven pass畀現位嘅ST
ST strafe dribble 控住波等時機 之後兩吓三角畀CAM 單刀ball roll搞掂
前題前面3個要夠快
BTW 今集Fifa兩吓三角勁屈 個波會彈 啲後衛好少截到
仆街我簽佢次次都只係肯簽2年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞