魔神英雄傳出新動畫

381 回覆
35 Like 1 Dislike
一樣出figure
你話六花/茜 定GridMan好賣
佢係完美大包團成功嘅作品,囡,故事,情懷都成功嘅作品,我係為Gridman 而睇,我朋友無睇舊Gridman,係為囡而一齊追,個End見返元祖Gridman 加夢のヒーロー完全估你唔到咁驚喜,以為アノシラス已經係致敬完
Gridman輸啲,但Gridman輸在未有一隻係可以完美合體,可動加造型完美嘅版本,有我一定入
Gridman隻隻都有遺憾,如果相反有完美Gridman,但得走樣走身材嘅六花/茜,賣返一千蚊隻又會點?
係,所以見到好多人到而家都仲話SSSS係靠女紅真係會屌出聲
聽到舊OP那下已經唔識講野
冇辦法
合得體就低可動
唔合得體嘅造型會好啲
想信大部份有睇SSSS嘅
都冇睇過Gridman
但唔合得體興趣大減,等如買超合金15機同你講唔分/合到體,咁有咩價值,Gridman佢最大問題係合體嘅設計太唔適合出實體figure,如果舊版個design 一定無咩問題
見到咁嘅畫風已經好滾動,用返九十年代嘅風格

你睇下近十幾年d動畫

連龍珠d畫氣都搞到唔知想點

呢套野好明顯係有心想畫到似手繪風格
係但個頭有啲敗筆,反光位畫到太光,個好膠咁,不過見到飛雲套私服用返舊魔個套係有啲感動,個staff 係好有心,但覺得笨大好似唔太想投入資源咁,驚佢哋捉襟見肘
好正常,兩者本來唔同方向作品,特攝作品知名度一向比較低,加上少續作,出名嘅動畫可以好多續作,但日本特攝有續作機會好少,始終片酬同有日本演員怕角色定型嘅風俗
牙狼表示
似係主要角色
對面有部邪戰角係度
番炒返以前d機咁求其
同埋做咩飛雲轉咗用刀
都仲未小學畢業(好似係
驚唔驚到40歲
第一部第一個把係似刀
正,好鐘意睇
如果計埋超魔,記得係上咗初中,好記得成日比人笑人上咗初中但件戰衣比魔一仲似小學生Look(唯一的短褲)
其實係笨大特登加上去賣廣告啫,邪戰角好似就出,不過又可能講得通,邪戰角係河馬中咗黑暗力量之後就有嘅魔神,同戰神丸係兩個個體嚟,話唔定又再同魔化師傅打唔係無可能,龍魂上咗戰神丸變龍戰丸同邪戰角打。
(魔2古拉瑪受黑喑力量影響變返鳥先生嘅先例)
(魔2試過用黑龍嘅牙「鍊成」返邪虎丸嘅先例)

最唔明點解係幻神丸,幻神丸魔一GG咗,幻王丸係之後做嘅魔神,但幻王丸係魔2唯一因召唔到無上星界山,同老豆起創界山。
牙狼唔同,牙狼個年代叫無咁大呢個習俗,不過佢當年賣點係好講求真身上陣打,成人向(有請AV女優露胸),但係咁演員好多傷,最後迫住玩動攝雙開,九十年代個演藝市場好睇重「定型」觀念,好似堂本剛嘅金田一佢拍得太好,佢自己驚定型影響星途唔再拍落去
唔係好記得。
魔一時淨係記得空神gg左,之後全世界換x王丸

幻王同空王係新整架?

咁魔2新星空神係?

btw pv冇師父我估佢開頭做咗敵人
同埋美子今次要落場揸幻神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞