魔神英雄傳出新動畫

381 回覆
35 Like 1 Dislike
唔好叫幻龍丸啦,叫環保丸啦
點解唔見海火子ga 三皇缺一我不能接受
人哋係外星王子,點理你?人哋要睇場
果套唔係魔3係超黎架大佬
魔3冇出動畫淨係出左廣播劇
唯有買手辦
唔難既有心就一定寫到佢出得番黎

要我寫我都可以寫到落浮游界搵虎王表哥同邪豹牙隻揪
點會 擺明之前出robot魂係for中坑,大佬套野30年
即係果時小學睇依家三張果班la
當然la你話新果輯就nx la
但7隻個design仲衰過30年前隻龍王丸
咁佢可以吸新血咁啫,笨大IP多要用下,依家個年代出新IP好難,佢咁出係因為預有「慣性收視」,唔會蝕錢先,如果咁次收得可以出返robot魂唔定。
Design 差我都覺,證明笨大有保留,希望staff 嘅愛成功打動到笨大同有足夠預算搞好故事。
變左中女
宜家有iphone🤳🏻
耐到唔記得講咩
龍王丸同龍星丸都好正
咪打晒七層創界山再打大佬
明明集集情節一式一樣但硬係鍾意睇
得超魔神冇睇過結局,當年TVB完暑假返學時間先播大結局
VS係TV先係原作,吉崎觀音因為唔鐘意個故事所以漫畫大改。
係OVA沒有完結之時的故事,講咗救世主既起源。
係天部界拳龍每一千年繁殖一次,繁殖時既眼淚會變成拳龍之勾玉。而同拳龍嬰兒一齊出世既天部界鬥士一族既嬰兒會同勾玉結合成為救世主。
而飛雲係一千年前既救世主Ataru去咗現世既轉生體。
故事入面今次既拳龍之勾玉被毀,而飛雲既勾玉用咗黎永久封印魔界之門,冇咗勾玉飛雲再唔係救世主,亦唔可以再去神部界。而下一位救世主就要一千年後先再出現。

超係bandai收購sunrise之後既reboot,因為之前既OVA寫死咗,所以就話唔駁第二集同OVA,但係個故事亂鳩咁黎,連一都駁唔撚到
個腦即刻有飛雲入龍神號既音樂
專家。
小說版既setting係魔神山篇之後,除咗龍王丸,所有王機體要用黎貢奉皇帝龍,啲靈魂抽翻哂出黎放係新做既「神」機體入面,空王就例外。
龍王丸就抽翻空神丸靈魂出黎放入新機體入面。

所以跟小說既話,空神係死咗兩次
仲有必殺技。
好鍾意九十年代機械人動畫啲管弦樂bgm,夠grand又燃,熱血最強同勇者王嗰啲。
有2套OVA算係咁。
電子結他聲真係好正!果陣放學就狗衝返去開電視睇。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞