(置頂)(案件完整推理)報夢文章入面係有人知情人士公開緊部份訊息,警察的確係殺咗人

783 回覆
2254 Like 24 Dislike
希望大家比3分鐘我睇呢個文章,我求下你地。
知情人士係想我哋幫個死者啊

今朝早上嘅時候睇到呢篇文章已經覺得係有訊息係入面
晏晝我讀左一啲細節,我嘗試從理性非靈異角度去睇呢個文章,推斷post主文章背後嘅邏輯同含意
我最後嘅結論係警察殺咗人。

首先我認為知情人士好有可能係警察,而呢一位警察係曾經接觸過死者。出於某種原因,所以佢透過呢一篇嘅文章去透露一啲訊息。文章當中嘅巧合程度已經唔係報夢咁單純。
(我盡可能不會作過度嘅解讀)

1. 個名係中咗,死者中文名陳彥霖
你哋可以自己諗下個機會率係幾咁低,基本上係完全冇可能

2. 講左個名之後就要講年齡,中間有講到夢境入面死者係着住中學校服
即係讀緊中學嘅年齡,有可能係佢接觸死者時冇辦法問到佢個年齡,或者唔方便咁樣直接透露年齡,所以用咗中學呢個詞語去表達佢見到事主嘅外貌年齡。

3&4 我覺得呢度未必係死者被捕嘅地方,因為發生嘅時間點並不吻合,但係呢個知情者係想話俾我哋聽,831車站入面係死咗人,下面我會繼續解釋。

5. 佢係寫咗警察(軍方),其實正常人寫文章係唔會用到咁樣嘅詞語組合,因為兩樣係完全唔同嘅嘢,咁樣寫係話俾我哋聽警察入面的確係混入咗軍方(有可能係武警,解放軍),而且佢承接上面係地鐵站,即係831,如果真係咁,矛頭就會係指向大陸軍方,所以先至會出現咁嘅情況。
之後發生唔合理嘅地方相信已經唔使我多講.......封站兩日,轉去其他地鐵站再送去醫院,同埋之後有影片錄到有人做法師
最後結論831 係死咗人.....

6. 831定新屋嶺,我係相信知情人士係曾經接觸過死者,呢個係二揀一嘅選擇題,同時都暗示緊兩邊都曾經出過事,所以先至會咁樣問死者。

A. 關於呢一度我想知道死者係咪真係戴眼鏡.....?(亦都有可能係佢掩眼法),希望可以得到證實,如果死者真係戴眼鏡嘅話,即係話佢哋兩個曾經接觸過。

以上係我對呢篇文章嘅解讀

分隔線

呢度開始我就會講個成個案情不合理嘅地方

1. 死者係19號夜晚失蹤,而呢一篇文章係21號出,死者係22號被發現
即係話呢篇文章出嘅時候,知情人士並唔知道警察會點樣處理屍體,所以最後結局係用咗消失。

2. 死者係游水健將,更加係跳水運動員,識游水嘅人係唔會選擇跳海自殺.......一個正常人嘅邏輯,如果我識游水我邊有可能跳海自殺呀...!

3. 開Post個 AC今日已經因為某D原因封咗,相信係蘋果已經證實報道,咁樣做係保護緊自己。

4. 屍體已經火化,警察亦都表示冇可疑
第一死者係全裸被發現,第二死者係識游水,點解會變咗做浮屍?

我相信會越來越多資料會慢慢浮上水面
呢度只係我第一浸嘅推理,希望下面可以提出一啲唔同嘅觀點
睇完嘅話幫我推,可以嘅話提出一啲觀點,我求下你地.....

我哋會幫你爭取公義,安息吧香港女兒
RIP
細思極恐
你哋諗下Post主 個AC 貼 ban圖自爆
當中唔係冇原因......
我求下你地
仲有記住share出去Facebook,咁樣先會多啲人睇到
我求下你地,如果真係想幫死咗嘅人爭取公義
Push
Push
Push
Push
唔好辜負知情人士冒着生命危險嘅爆料......
lm
幫手push
Push
Push
Push
邊個post貼ban圖
Push
Push
連仔做乜del左個15歲少女報夢post?
https://lih.kg/1645368
Push
Push
Push
Push
樓主自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞