[玄幻][觀察者系列]《混沌虛無》(19)

1001 回覆
582 Like 4 Dislike
係因為神國降臨係將人址入身體,敵人先有機會破壞內部?但係神域降臨就係一個投影,唔係自己身體入面,所以受破壞嘅會係現實世界而唔係神域?咁解啱唔啱?
子爭話過趕唔切用
都會破壞到神域,不過神域降臨係將神域疊加到三千世界,所以影響唔會有入到神國入面咁嚴重,加上神域規模係大過神國好多,先前用太極圖都需要一段時間先對先生做成重大影響,神域所需時間更長。

廣成子立心要逃走,只係連逃走都趕唔切就俾凝空箭射死,如果佢係先用太極圖先,更加無可能逃出生天
如果拎太極圖去擋,射唔射得穿
我估係機甲聯邦敬仰尼古拉或者根本係佢既人因為佢有辦法令機甲駕駛有神階既實力令佢地可以唔洗比入魂騎住
子爭解答下
凝空箭冇法用外物阻擋
多謝子爭解答,太極圖係影響第一次交手嘅重要物品,但第二次交手連提都無提,讀者睇嘅時候內心難免會有疑問。如果係原文補翻句解釋,個logic會清晰好多
其實會唔會係機甲一直都比入魂壓住,因為無神階,當見到冬甩公司既人用機甲既時候就發現,原來世界上係有人可以用到機甲發出神階既力量

冬甩公司=尼古拉,咁自然會好想得到神階機甲既技術
我估係咁
其實如果機甲冇神階
點同入魂聯邦兩分天下?
100個半神都唔會夠一個神階打啦
咪就係因為尼古拉個發明?機甲個邊應該當佢神咁拜
借個位嚟
【史詩】【同人】《周公Online》(2)
https://lihkg.com/thread/1656802/page/1
咁都得?
是但啦,講古台又唔係做生意,睇多個優質故又有咩問題。
你究竟reboot左幾多次。。。
[qquote]咁都得?
是但啦,講古台又唔係做生意,睇多個優質故又有咩問題。

係優質先好講
不過宜家好反感
我個問題就係尼古拉冇比過機甲出黎
但冇神階ge機甲聯邦仲可以同入魂聯邦平分天下
盲腸
唔係有無力介入咩?
一打就雙方比人收皮,咁點打
係喎,唔記得咗
應該係機甲派贏數量 多半神 入魂贏質素 可以上到神階 所以可以平分天下 但機甲始終比可以上神階嘅入魂食住
入魂嘅人怕岀現尼古拉嘅發明打破平衡?
冇理啦半神同神一個距離咁大
仲有神二神三呢?
唔好意思,借個位

聽日10月20號 1點半 尖沙咀見
和勇相連,絕不割蓆
子爭神術。歡域降臨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞