香港人,呢次考驗大家團結時間!!!

2400 回覆
7086 Like 32 Dislike
Push
回復冷靜思考
請傳開去
唔好再破壞商店 銀行 縱火

尋日第一日示威者做

之後第2、3、4日全部黑社會做,而且警察會用返尋晚標準,成個幾兩個鐘先嚟

呢班黑社會,黑警,武警,甚至大陸人仲會打爛完進一步搶嘢,偷嘢,放火,但會無差別攻擊舖頭

目的好簡單:就係比人感覺大家變成真暴徒,開始同大家割蓆

你班人咪L成日推義士受傷的事件回應,來justify 自己攻擊店舖的行為。義士比黑警打同殺,你走去攪藍色商舖,而唔係攪黑警。唔係個個都係深黃,仲有堆淺藍剛轉淺黃的人,唔係真係咩都支持。

如果你攪議員辦公室,中聯辦,狗屋,外交部特派公署,所有中共權力爪牙的地方,肯定無人會割,仲會大力支持。而且,中共唔會咁攪返自己地方,做唔到 Copy cat

而家香港話事的係行政機關,立法機關,同黑警,點解721大家嬲,其中一個原因係因為黑社會無對準示威者,而係無差別攻擊市民,再連同黑警配合先咁嬲。如果當日淨係打示威者,成個效果已經好唔同。831同樣道理,激起民憤並不是暴力程度,而是攻擊對象是否合理。

一早見超級五毛“五味真火”話要繼續打多啲舖,就知呢鋪仆街,大家再唔盡快修正裝修方向,係會出事

1. 香港人係行政機關,立法機關,同黑警配合打壓香港

2. 黑警子彈謀殺仲未煲夠,今日就變成左派報,黑警等譴責示威者肆意破壞蓋的場面過所有黑警謀殺的聲音

3. 藍店發表政見就被裝修,咁黃店發表政見被藍絲裝修,係咪大家想咁?係咪連發表政見都唔比

4. 咁多辦公室,政府行政機關安然無事,對正晒政權唔做,咁快排到藍店講唔通,行政機關停工,政府就停罷,又話要攬炒?如果行政機關受擊,黑警仲唔9秒9出嚟,尋日區區都唔出,就係比大家出醜,唔信就睇下今日鋪天蓋地的新聞。仲有幾多傳媒關心中槍,同危殆義士。

5. 遇到攞武器的藍絲出神獸合情理,但純口角互屌,就唔駛出神獸

場運動一直玩到落去,係因為有自我修正功能,大家點玩我都支持,只不過必需要考慮大量唔上連登的香港人,海外官員,傳媒等觀感,難得connec左全球的人,就更加要為所有事情出師有名。

我地無權無勢,力量來自每人丁點的人民集合,民眾心一散就玩完。犧牲左咁多人,唔應該純為發泄而失方向,對準有權力,有勢力的人和物。7.1立法會大家會放低錢,呢個就係香港人可取之處,受人讚賞。

做到警告的功能,其實任務完成//

不過
#核爆都唔割
香港人 團結 反抗!
長期抗爭需要大家團結
唔好再分化喇
正能量團結post
頂住分化撚

香港人連成一線,we connect
盡我一點綿力支持香港人各手足
我覺得為左爭取更加多人支持我地,應該唔好開花同裝修先,繼續唱下國歌呀,摺下紙鶴,做下d和理非野,外國好受呢套,等過左法案先做佢老母喇!!!
推,和勇我愛你地❤
唔撚割

721 811 831 929 101
不完美 可接受 要改善
不分化!
香港人 團結
進化!
香港人!團結!
呢四個月黎大家為既係同一個理想,
繼續槍頭一致對外!!
成班銀髮族都未離棄我地 我地又點可以離棄手足們
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞