香港人,呢次考驗大家團結時間!!!

2400 回覆
7086 Like 32 Dislike
由777宣佈緊急法開始,連登風向極混亂,兩走極端的post好多

同步大家見到現場的畫面一樣

黑警大量混入示威群眾,同五毛混入連登帶風一樣,總之要有咁亂得咁亂,令大家互相指責

大家諗下,係咪似曾相識?

雨傘運動立法會破璃打碎,旺角黑社會橫行等令運動打散

魚蛋運動又係互相指責而失敗

游梁,本民前,民族黨被dq, 大家割蓆,然後共狗全部過半,香港徹底淪亡

呢4個月的運動,一樣經歷過好多分化危機,包括:
1. 6.9應唔應該留守煲底
2. 7.1應唔應該衝立法會
3. 8.18是否應該和理非遊行
4. 是否開始暫停圍狗屋
5. 是否需要化妝
6. 是否需要出魔法
7. 是否需要獅鳥
8. 是否需要大遊行

大家經歷過好多事情先捱到呢一日,
被虐待,意見被無視,被抺黑,嫁禍,失蹤,自殺,嚴重受傷,言論自由收窄,被捕。。。。。。

總總事情大家都刻服了,大家現在面對更關鍵時間,如果團結成功,就會贏!林鄭己經無棋,如果大家都唔切割,林鄭已經無乜嘢可以做。

呢幾日777押上經濟,交通不便的籌碼,希望民意逆轉,如果民情維持不變,777就會面對藍絲的反咬,因為佢哋會覺得呢個政府全能,黑警無能解決當下情況。

所以,我哋更應團結,相信所有手足,出火魔法不割,裝修不割,阻止手足怕錯手殺死藍絲不割,獅鳥的不割,因為經歷左咁多事,我相信大家都睇到每事都有節有理,唔相信會突然失控。

因此,團結所有的人,在黎明來到之前緊握大家雙手,一齊離開黑暗時間。

香港人!團結!

頂住分化風向!!!

成功在望
要團結先有勝機
大家要用理性思考唔好比風向狗做到野!
不分化,不篤灰,不割蓆
推番!!
相信手足做事有分吋
團結唔容易!!!

We connect forever
18區街坊戰隊 長期戰線
We need to win, whatever it takes
記住唔需要次次硬裝修
仲可以善用蟲系魔法同埋1823
對大家團結好有信心
全部三毛死開
大家同一條船
永遠支持勇武
相信集體智慧
幫手推
push
啱 睇出面啲post見到標題都唔想禁入去
團結呀香港人!
兄弟爬山
由朝屌到晚
全部都係路線之爭
同雨傘一樣
連登仔 我地都要頂住 唔好內訌
連仔 可唔可以強制重新login
前線做咩 核彈都唔割
推!
和勇一家

敵強我弱,要贏,就要打遊擊
https://lih.kg/1631134
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞