香港人,呢次考驗大家團結時間!!!

2400 回覆
7086 Like 32 Dislike
勇武大家想保護你國際有後援

國際輸左保送武勇去老美嘅後路都斷
不分化不割蓆呀 , 唔好忘記
2019.10.06 #大埔 #新興橋
今晚10半左右 街坊嚟走經新興橋
大埔防暴警察突然係大埔警處出來衝上新興
嚇到班街坊驚到周圍走 真係好似2-30個人
軍隊想追打人想追住班街坊打
我大叫 跟住成班警察停低望住我
我感覺佢地想拉我
我嚇到要話佢地:
佢地好大聲同我講野 我咪話你地做物今冇禮貌
問佢做物無啦啦衝上來 警察竟然話唔知
問佢你知唔知宜度新興係私人地方
警察話係咩我唔知 指住大埔超級城方向話個邊唔係
我話大埔超級城兩邊都係私人地方
我問佢地衝上來做物 竟然話唔知
我問佢地啊頭係邊 點會咩都唔知衝上來
不斷問佢地啊頭係邊 點做野 咩都唔知衝上來
有位啊sir行近我嚇我
我清楚話比佢地知 我自己一個 著拖鞋 冇蒙面
唔係諗住拉我 叫佢企開啲
有幾個警察個頭盔開燈照我 又比同事叫又開又熄燈
我話 今日單野我一定會講出來 一定上新聞
警察先走返入警處
唔係講一句 警察做野唔洗人教就得
親身親自問嫁
冇啊頭原來可以亂衝出來既
警察原來可以係私人地方衝上來打人
無計劃行動就可以周圍圍捕 出來嚇人
警察通例呢 叫市民守法 警察自己又亂來
我叫佢地開閃光燈叫人點訓 返去熄左佢
佢地返警處不旦冇熄燈 個兩個開閃燈既警察係今搞到街坊要同你對罵 開到十一點先熄燈

自行圈重點 謝謝 麻煩廣傳上新聞
答應左會傳開去 就係會做
香港人,團結,反抗!
打死都唔割!!
推多次 對抗bot洗版推文
團結!推!
不分化,不篤灰,不割蓆
Push
團結團結呀!!!
[url]讚❤️
勇武幫手響金鐘執彈,等和理非響右邊散
比紙巾響酒樓嚇襯的auntie
慰問受驚嚇的外國記者Suzanne
幫RTHK 記者滅火
[/url]

文宣加強
的士佬開車,女生雙腿受傷
狗用人面識別系統查巴士乘客
文宣國際戰線開工!

加油!
同行兒女 為正義 時代革命
團結
核爆都唔割 唔係剩係口號 香港人加油
不分和勇 點都唔割
但希望勇武俾啲時間法律界做野

轉:律師朋友提醒前線 :

//其實777知佢仲未可以動用到緊急法,但佢特登令我地自己營造緊急打仗狀態,到司法覆核既時候佢既律師就可以同法庭講 “係呀之前都可能未justified 但依家就唔同啦”

星期五第一個司法覆核就係咁輸

岩岩今日入court 個份係本世紀最強既律師團一齊整,真係寫得好好,但如果我地又自己搞到打仗咁就完全幫緊林太。

如果呢個覆核成功,成條緊急法都會被廢除,個盒唔會再有人有得玩。//

俾和理非/大律師做野,我地絕不割蓆不篤灰,今日係做國際文宣,比外媒影相,今日唔裝唔放火。最尾衰左,前線先出手!

高院受理左司法覆核,一定要同律師同一陣線,唔好俾機會政府!

光復香港 時代革命
pish
香港病左呀 大家嘅出發點都係一樣 想佢好返姐
唔好再嗌交 團結一致先可以救返香港架
不分化不割蓆。核彈都唔割
要做好文宣!!!!!
自推 x 10
繼續推
勇武大家想保護你國際有後援

國際輸左保送武勇去老美嘅後路都斷
自推 x 10
繼續推
無論點都好,緊守信念
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞