[以正視聽]伍淑清何超瓊個春袋唔係美心呀!!!

608 回覆
1384 Like 76 Dislike
睇晒21版都冇人解釋點解係紅資。

今日見有人講得幾好,香港傳統英資得返怡和同太古,大家踢走埋怡和,中資就可全面進場收購埋美心同怡和期下業務。

富臨冇人裝修但美心大裝,背後帶風向者居心叵測。
Sorry 一直無解釋

其實我打嗰篇只係講緊美心係紅資但並無提及過怡和。因為之前貌似有人提過,美心背景有啲係中共黨員(搵唔番篇文)?所以我先話佢係,意思係如果大家都會因為呢類原因而覺得佢紅,其實可以揀罷食)。唔係base on佢係怡和旗下而咁講,令大家誤會唔好意思

唔係想叫大家搞怡和,但有巴打提醒左我,怡和的確出過篇聲明支持政府同警方,我想表達如果不滿怡和可以選擇自己抵制佢咁解,並唔係叫大家搞怡和。

P牌無心帶風向只係想提出呢個長久既疑問,新手表達得好差搞左好多大頭佛Sorry多多包涵
推啦!
實在無幫美心既意思。我都有講過,無論手足想做咩都唔會割。最重點我都係想大家發現到婦女會呢個陰蒂⋯

我見佢地既活動多數係啲晚會、考察交流、國情培訓同講座咁,社區工作其實唔多。但女權呢樣會影響國際印象呢點我都無諗到
唔洗自責,本來今次運動就係集大眾意見既運動,你提既觀點我都buy,做法可以再諗諗。不過關係到女權真係要小心,強如美帝都偽女權橫行。
至於美心以佢規模有示範作用,話比香港商家知香港人唔會比佢哋一邊賺香港人錢一邊出賣港人。
MONEY is king

STFU PLEASE
pish
我無野講
多謝巴打

如果關乎女權咁敏感,可能建議都係只係做裝飾做文宣更好。樓上有人講得好岩,佢地話自己係婦女會代表,但係就double standard,係聯合國抹黑完,但就新屋嶺性欺凌同黑警侮辱女性之類既事件就從無表態過
紅衛兵啊而家?就係你呢d 人遲早會累死場運動
咁大家放長雙眼睇~
認真喎 我唔知有咩反效果 想問下
[重新推出]三毛最新分化方法 - 分別扮演最激的勇武 同 最左膠的和理非製做分化
https://lih.kg/1630313
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞