[以正視聽]伍淑清何超瓊個春袋唔係美心呀!!!

608 回覆
1384 Like 76 Dislike
美心個聲明割得丁屎咁多
關係疏就割大刀少少
信德中心又有美心又有Stsrbucks又有福建幫360
婦聯裝飾好啦
你要打美國牌一定要make sure人地唔會誤解你
裝飾上面emphasize 佢地既double standard (聯合國抹黑女性示威者、新屋嶺性欺凌、黑警侮辱女性)
推 真係可以再對準啲
求list
團體名 地址 營業時間
終於有人記得何小姐,同埋佢成家都深藍
正解
Push
佢養緊2萬幾人,會唔會咁易就講到出口啊?

盧偉聰下屬有3萬幾人,會唔會咁易就講到出口啊?777有2個master,十幾萬公務員下屬,會唔會咁易就講到出口啊?仲有咩叫養,付出勞力收人工係平等關係,當你一定要講養,養呢2萬幾人既都係香港市民,唔係美心集團。

同埋你知唔知好多前線其實係做美心?

你知唔知有前線做360,吉野家,做公務員,做中銀,做AO。9成都係香港揾食添,不如當冇事發生啦。

同埋你諗番,以美心集團名義有無出過一封支持警察嚴正執法咁既statement?

(中共機關報「人民日報」八日發表題為「一個月餅圓了,一個月餅殘了」的評論,盛讚批評「反送中」的香港月餅商美心集團負責人伍淑清,並強力撻伐支持「反送中」的冰皮月餅始祖、大班麵包西餅公司創辦人之子郭勇維,暗示網友拒買抵制。)太子女既發言令美心月餅在國內有銷售增長,好處就可以攞但有壞影響時就唔關我事?你諗返美心有無出過一封支持反送中既statement.

主要係你地係因為伍淑清既老豆係創辦人就做9 美心,有無去fc 下大小姐本身係美心既地位同職權啊?

特首辦話777顧慮警察唔設定獨立委員會係個人意見唔關政府立場事。你buy,如唔buy你有無fc下777係香港既地位同職權啊?
好 婦聯
pish
香港中國婦女會
一九三八年成立
一九九三年加入香港婦協
主席: 周梁麗芬

香港女童軍總會
一九一六年成立
一九九三年加入香港婦協
香港總監:李周美枝

長洲婦女會
一九七七年成立
一九九三年加入香港婦協
理事長: 李桂珍 M.H.

離島婦聯
(前稱: 香港離島婦女聯會)
一九七六年成立
一九九三年加入香港婦協
主席: 周轉香, B.B.S., M.H., J.P.
總監: 林惠玲

香港南區婦女會
一九七五年成立
一九九三年加入香港婦協
主席: 林玉珍

沙田婦女會
一九七二年成立
一九九三年加入香港婦協
理事長: 蔡蕙芳

荃灣葵青區婦女會
一九七六年成立
一九九三年加入香港婦協
理事長: 陳純純

屯門婦聯
一九七六年成立
一九九三年加入香港婦協
主席: 葉順興, , M.H., J.P.

港灣婦女會
一九八二年成立
一九九三年加入香港婦協
主席: 李一清

石排灣婦女會
(前稱: 黃竹坑婦女會)
一九八五年成立
一九九三年加入香港婦協
會長: 陳約瑟
主席: 馬月霞

元朗區婦女會
一九七五年成立
一九九三年加入香港婦協
主席: 林慧明
副主席: 陸慶秋

海怡半島婦女聯合會
一九九五年成立
一九九五年加入香港婦協
會長: 王月芬
主席: 李秋蘭

Source: https://www.hkfw.org/chi/cor_member.php
P牌第一個post?
pish
推上熱門
香港世界和平婦女聯合會
一九九二年成立
一九九五年加入香港婦協
主席:文恩明

香港西區婦女福利會
一九五五年成立
一九九五年加入香港婦協
主席: 蕭曾鳳群
會長: 江馬麗貞

香港鴨脷洲婦女會
一九九零年成立
一九九六年加入香港婦協
會長: 廖湯慧靄, S.B.S., B.B.S.
主席: 蔡月嬋

亞洲婦女協進會
一九七二年成立
一九九七年加入香港婦協
主席: 麥淑芳

柴灣婦女聯會
一九九六年成立
一九九七年加入香港婦協
主席: 梁潔萍

天水圍婦聯
(前稱: 香港天水圍婦女聯合會)
一九九六年成立
一九九七年加入香港婦協
會長: 鄧美好
主席: 鄺月心

九龍婦女福利會
一九五六年成立
一九九七年加入香港婦協
會長: 唐尤淑圻, J.P.
主席: 邱裘錦蘭, J.P.

新九龍婦女會
一九六八年成立
一九九七年加入香港婦協
會長: 蔡美娟
主席: 林月明

華富村婦女聯合會
一九九五年成立
一九九七年加入香港婦協
主席: 陳培芸

將軍澳各界婦女協會
一九九三年成立
一九九七年加入香港婦協
主席: 李詠儀

Source: https://www.hkfw.org/chi/cor_member.php

有冇人可以幫手整理一下團體會員list
香港各界婦女聯合協進會
香港中國婦女會
會址: 香港灣仔軒尼詩道15號溫莎公爵社會服務大廈102室
102 Duke of Windsor Social Service Building, 15 Hennessy Road, Hong Kong.

電話 : 852 – 2865 5977
傳真 : 852 – 2529 1124
電郵 : hkcwomen@biznetvigator.com
http://www.hkcwc.org.hk/contact.php

香港女童軍總會
電話:2332 5523
傳真:2782 6466
電郵:hkgga@hkgga.org.hk
地址:香港 九龍 加士居道8號
https://www.hkgga.org.hk/tc/content/About-Us

長洲婦女會
地址:長洲海傍街83B地下
電話:2981 3699
傳真:2981 3911
E-Mail:info@cciwa.org.hk
辦公時間:星期一至五 上午9:00 至 下午5:30
星期六 上午9:00 至 下午1:00
http://www.cciwa.org.hk/

離島婦聯
oiwa@oiwa.org.hk
2988 8112
3747 2684
香港大嶼山東涌道420號 東涌社區服務綜合大樓二樓
https://www.oiwa.org.hk/tc/%E6%A9%9F%E6%A7%8B%E7%B0%A1%E4%BB%8B
push
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞