養呢類型嘅寵物嘅人真係好殘忍

157 回覆
373 Like 5 Dislike

不嬲最殘忍嘅人都係養寵物嘅人,又滅聲帶又絕育手術

做絕育其實係會無咁多病
同埋如果你無唸住養多幾隻,唔做絕育,生左成堆出黎,狗仔一生就生幾隻,到時唔要咪仲殘忍

我唔係想話絕育一定唔好,
可能真係會少啲病痛
但好好地一隻家養犬,
每次出街都會睇住唔會俾佢亂走
無啦啦點會生成堆出嚟?

利申,隻狗養咗十七年,冇絶育

咁唔係人人屋企都淨係養一隻狗嘅
要生嘅時候後悔已經太遲
仲有女狗唔絕育老左好大機會有子宮含膿 會死的
男狗唔絕育膀胱好易有事
你唔絕育你狗冇事係你好彩
人地絕育都係一個負責任嘅行為姐

人類男性老左都有好大機會前列腺增生,甚至有病,我哋應該盡早切曬佢
不嬲最殘忍嘅人都係養寵物嘅人,又滅聲帶又絕育手術

做絕育其實係會無咁多病
同埋如果你無唸住養多幾隻,唔做絕育,生左成堆出黎,狗仔一生就生幾隻,到時唔要咪仲殘忍

我唔係想話絕育一定唔好,
可能真係會少啲病痛
但好好地一隻家養犬,
每次出街都會睇住唔會俾佢亂走
無啦啦點會生成堆出嚟?

利申,隻狗養咗十七年,冇絶育

咁唔係人人屋企都淨係養一隻狗嘅
要生嘅時候後悔已經太遲
仲有女狗唔絕育老左好大機會有子宮含膿 會死的
男狗唔絕育膀胱好易有事
你唔絕育你狗冇事係你好彩
人地絕育都係一個負責任嘅行為姐

人類男性老左都有好大機會前列腺增生,甚至有病,我哋應該盡早切曬佢

你唔用或者用唔著切左佢的確會好d

做絕育其實係會無咁多病

切乳房冇乳癌,切子宮冇子宮癌,切睪丸冇睪丸癌,你做唔做?

安祖連娜做

佢自己選擇做,你有無問下隻狗想唔想切
你老母切你子宫切你睪丸你都少好多病同麻煩事㗎

我細個冇比人問就割左包皮

都係為左我身體好

我父母自私嗎?

你父母戇鳩添啦,無落左個弱智仔
割包皮同閹割都可以混為一談,幾時去睇下獸醫啊你
港豬真係慘
住嘅地方咁細
狗都要養迷你版

養竉物根本就係玩弄生命
得罪講句 養竉物呢件事本身都好殘忍啦
肉食生意 寵物生意 皮毛生意
係建基於人想做一件事/想經歷一d野既慾望
要人對呢件事反感到超過左慾望先停止到
希望樓主繼續宣傳呢件事有幾殘忍
令到更多人反感

另外仲有種殘忍
就係野外生存環境越來越細/越來越差
(因為人類個活動環境大左同污染勁左)
令到寵物更加難離開人類生存
諗住開發郊野公園起多d樓住人會令件事更差
哥基剪走條尾都係
因為想睇佢屎忽gut gut所以剪
我有冇記錯

部分正確 有一部分其實都係因為佢地本身條尾好長好重 但啲哥基身肥腳短又鍾意「琴」高,會對佢地腰造成好大負擔

我有個男同事佢話要養摺耳貓 我即刻鬧鳩佢冇腦
多謝樓主廣傳

好撚仆街
https://youtu.be/FZlXg8c_C7g

想知多啲就睇下啦
大部分純種狗都係慘架啦
https://youtu.be/FZlXg8c_C7g

想知多啲就睇下啦
大部分純種狗都係慘架啦

純種狗呢樣野真係啲仆街商人先諗到出嚟
本身就覺得有啲純種狗又唔係真係特別好睇 而且容易有遺傳病 特別多病痛 根本就等於佢嘅一生要喺病痛之中活過 真心鍾意狗嘅就唔會過度追求品種呢樣野啦
首先,我承認人係好殘忍

咁你仲有無point?
teacup poodle

呢隻狗仔睇落好得意,但係你又知唔知道其實佢又經過幾多個基因改造,近親繁殖,多次嘅寵物實驗,先可以配到種
呢啲狗仔天生就體弱多病,得幾年命,佢哋嘅誕生就係不停咁樣受盡呢啲病痛的煎熬,而你又知唔知呀屌你老母?
近排係Facebook見到有人介紹呢隻狗,個撚個港女都話好撚得意好撚想養返隻,我覺得呢啲人真係好變態囉。
如果你即將樣呢類型嘅寵物我希望你三思
又或者你身邊有朋友想養呢啲寵物希望你幫我叫佢停一停諗一諗。
因為少一個人買呢啲咁嘅類型嘅寵物。咁就會少一個小心名受苦。

其實養哥基都唔好 因為d商人會係佢地細個既時候剪尾

安祖連娜做

佢自己選擇做,你有無問下隻狗想唔想切
你老母切你子宫切你睪丸你都少好多病同麻煩事㗎

我細個冇比人問就割左包皮

都係為左我身體好

我父母自私嗎?

你父母戇鳩添啦,無落左個弱智仔
割包皮同閹割都可以混為一談,幾時去睇下獸醫啊你

上邊你舉切乳房冇乳癌既例子
係閹割?

切性徵,點解唔算
隻狗心諗我細咪細囉 做得意狗舒服過你做人先
如果尼d狗係人,應該會係咁
肉食生意 寵物生意 皮毛生意
係建基於人想做一件事/想經歷一d野既慾望
要人對呢件事反感到超過左慾望先停止到
希望樓主繼續宣傳呢件事有幾殘忍
令到更多人反感

另外仲有種殘忍
就係野外生存環境越來越細/越來越差
(因為人類個活動環境大左同污染勁左)
令到寵物更加難離開人類生存
諗住開發郊野公園起多d樓住人會令件事更差

每次見到呢d超迷你狗都覺得佢地好慘
仲要成日跑跑跳跳 個心臟都唔知負唔負荷到
我都唔明咁撚虛偽做咩
一句我想養狗但就係怕麻煩
一陣又叫春又亂咁生又有病要我比咁多錢去醫
所以我咪割佢春袋 病又少左麻煩又少左仲省左錢又唔會發春鳩叫 一舉幾百得
吓? 狗權? 做得我隻狗就我話事嫁啦妖
呢個世界就係咁唔公平
有本事你d狗咪進化到勁過人捉我黎做寵物做奴隸然後割返我囉屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞