養呢類型嘅寵物嘅人真係好殘忍

157 回覆
373 Like 5 Dislike
最仆街見過呢種狗主帶佢地去狗公園放繩落地自由行,班仆街驚死人地d狗會整親佢 你自己行路唔留神真係一腳hi到都應肚即飛
利申養大狗

有冇搞錯啊 隻狗仔咁細隻叫佢落公園行,行幾步都攰撚死喇

真係痴線

呢隻唔知咩狗 係寵物店見到差唔多樣要5萬
芝娃娃仲唔夠細?
痴撚線
結扎先係絕育
成抽睪丸割左佢叫做閹割

狗仔絕育好似係切左2粒丸
利申:fd隻狗做過,仲話整唔見左個2粒野

你講出左重點啦
不嬲最殘忍嘅人都係養寵物嘅人,又滅聲帶又絕育手術

做絕育其實係會無咁多病
同埋如果你無唸住養多幾隻,唔做絕育,生左成堆出黎,狗仔一生就生幾隻,到時唔要咪仲殘忍

我唔係想話絕育一定唔好,
可能真係會少啲病痛
但好好地一隻家養犬,
每次出街都會睇住唔會俾佢亂走
無啦啦點會生成堆出嚟?

利申,隻狗養咗十七年,冇絶育

咁唔係人人屋企都淨係養一隻狗嘅
要生嘅時候後悔已經太遲
仲有女狗唔絕育老左好大機會有子宮含膿 會死的
男狗唔絕育膀胱好易有事
你唔絕育你狗冇事係你好彩
人地絕育都係一個負責任嘅行為姐

做絕育其實係會無咁多病
同埋如果你無唸住養多幾隻,唔做絕育,生左成堆出黎,狗仔一生就生幾隻,到時唔要咪仲殘忍

衝出呢解釋,知你為佢好 切佢蛋

哦,為佢好
分分鐘隻狗仲活得好過香港某d 人

做絕育其實係會無咁多病

哦,為佢好

agger, 為左預防肺癌,所以切左個肺
非常好
最仆街見過呢種狗主帶佢地去狗公園放繩落地自由行,班仆街驚死人地d狗會整親佢 你自己行路唔留神真係一腳hi到都應肚即飛
利申養大狗

真係痴線

呢隻係咪bb狗黎架?
bb梗係細隻啦
講錯左唔該屌得細力d
呢啲狗仔比人打左針停止佢生長/變大
啲器官因為咁而加快衰竭

好變態

做絕育其實係會無咁多病

哦,為佢好

agger, 為左預防肺癌,所以切左個肺
非常好

從旁觀睇我覺得有啲為反而反 你無左個肺係生存唔到 但掉轉隻狗絕育唔會攞佢命 反而避免左佢一啲健康問題同生左隻狗bb無人要呢個問題

要討論應該直接係點解你要養隻狗 禁錮佢係細空間 入面
養呢d係屋企
一個唔覺意都踩撚死佢
屌 我隻天竺鼠都大撚過佢
幾得意,想養
最多我唔切佢撚,夠仁慈啦掛
唔覺得得意,仲覺得有啲恐怖
根本就唔應該買寵物
見到班5p,港女為炫耀為自拍放上網真係寧願啲寵物早啲死
自己都未撚養得掂走去養狗
抱又唔識抱,教又唔識教
為左預防肺癌,所以切左個肺
非常好

從旁觀睇我覺得有啲為反而反 你無左個肺係生存唔到 但掉轉隻狗絕育唔會攞佢命 反而避免左佢一啲健康問題同生左隻狗bb無人要呢個問題

要討論應該直接係點解你要養隻狗 禁錮佢係細空間 入面

樓上就講得啱啦
自己隻狗未試過因為冇絕育奶過野係唔會知驚
呢啲狗識唔識大?

唔會變大隻,一世都好似茶杯咁細,所以先叫茶杯狗
teacup poodle

呢隻狗仔睇落好得意,但係你又知唔知道其實佢又經過幾多個基因改造,近親繁殖,多次嘅寵物實驗,先可以配到種
呢啲狗仔天生就體弱多病,得幾年命,佢哋嘅誕生就係不停咁樣受盡呢啲病痛的煎熬,而你又知唔知呀屌你老母?
近排係Facebook見到有人介紹呢隻狗,個撚個港女都話好撚得意好撚想養返隻,我覺得呢啲人真係好變態囉。
如果你即將樣呢類型嘅寵物我希望你三思
又或者你身邊有朋友想養呢啲寵物希望你幫我叫佢停一停諗一諗。
因為少一個人買呢啲咁嘅類型嘅寵物。咁就會少一個小心名受苦。

小生命?

用語音輸入打錯字 sorry
人真係好偽善又賤
利申養大狗

真係痴線

呢隻係咪bb狗黎架?
bb梗係細隻啦
講錯左唔該屌得細力d

唔係BB狗啊,係一啲仆街嘅商人,將啲狗不停咁樣配種同基因改造。令到啲狗一世都咁細隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞