養呢類型嘅寵物嘅人真係好殘忍

157 回覆
373 Like 5 Dislike
不嬲最殘忍嘅人都係養寵物嘅人,又滅聲帶又絕育手術

做絕育其實係會無咁多病
同埋如果你無唸住養多幾隻,唔做絕育,生左成堆出黎,狗仔一生就生幾隻,到時唔要咪仲殘忍

切乳房冇乳癌,切子宮冇子宮癌,切睪丸冇睪丸癌,你做唔做?
淨係困佢係幾百尺既地方已經夠仆街啦

只係想有隻野玩下就要隻狗坐監 正一死仆街
好彩不嬲鐘情大狗

越扯越遠
呢啲狗識唔識大?

做絕育其實係會無咁多病
同埋如果你無唸住養多幾隻,唔做絕育,生左成堆出黎,狗仔一生就生幾隻,到時唔要咪仲殘忍

斬腳趾避沙蟲
真係有愛心既人就唔會養寵物
真係有愛心既人就唔會養寵物

或者領養
如果冇人養貓狗 佢地會唔會絕種?
佢地有冇野生既生存空間?
純粹無知
teacup poodle

呢隻狗仔睇落好得意,但係你又知唔知道其實佢又經過幾多個基因改造,近親繁殖,多次嘅寵物實驗,先可以配到種
呢啲狗仔天生就體弱多病,得幾年命,佢哋嘅誕生就係不停咁樣受盡呢啲病痛的煎熬,而你又知唔知呀屌你老母?
近排係Facebook見到有人介紹呢隻狗,個撚個港女都話好撚得意好撚想養返隻,我覺得呢啲人真係好變態囉。
如果你即將樣呢類型嘅寵物我希望你三思
又或者你身邊有朋友想養呢啲寵物希望你幫我叫佢停一停諗一諗。
因為少一個人買呢啲咁嘅類型嘅寵物。咁就會少一個小心名受苦。

小生命?
純粹無知

見毛守好多case係d狗冇人照顧 搞到營養不良 生哂蟲 成身受傷
豆柴會唔會都係咁 有諗住養但驚好似你講咁

做絕育其實係會無咁多病

講得好巴打
純粹無知

呢種係人類生產出黎既觀賞用動物
去到野外環境一定會滅亡

做絕育其實係會無咁多病

做咩啫呢加
幫狗仔絕育都有錯?
佢地一生出黎成埋
唔幫佢地控制數量
一陣比車車死
又比人煮黎食
果陣咪仲慘

越扯越遠

佢講得冇錯喎
講中埋你?

越扯越遠

佢講得冇錯喎
講中埋你?

咁養貓呢

做絕育其實係會無咁多病

如果冇諗住比佢生真係盡早絕育好

我隻貓就係冇絕育諗住遲啲比佢生BB
點知有次子宮發炎儲膿 最後都係要成個割晒佢

做絕育其實係會無咁多病

做咩啫呢加
幫狗仔絕育都有錯?
佢地一生出黎成埋
唔幫佢地控制數量
一陣比車車死
又比人煮黎食
果陣咪仲慘

人類人口都過盛
尤其係非洲,個個都唔識控制生育
結果一生出黎就體弱多病,好早就死
要絕育唔該絕埋人類

唔好再美化人類既自私行為 幫寵物絕育根本就係殘忍
咩絕完育會乖d唔出聲 有人無啦啦切左你條撚你會唔會抑鬱呀

越扯越遠

佢講得冇錯喎
講中埋你?

你去掃下毛守個page都見到流浪狗幾慘啦
比個主人照顧得好既狗分分鐘幸福過我同你

Btw冇養任何寵物喎
結扎先係絕育
成抽睪丸割左佢叫做閹割

做絕育其實係會無咁多病

做咩啫呢加
幫狗仔絕育都有錯?
佢地一生出黎成埋
唔幫佢地控制數量
一陣比車車死
又比人煮黎食
果陣咪仲慘

人類人口都過盛
尤其係非洲,個個都唔識控制生育
結果一生出黎就體弱多病,好早就死
要絕育唔該絕埋人類

唔好再美化人類既自私行為 幫寵物絕育根本就係殘忍
咩絕完育會乖d唔出聲 有人無啦啦切左你條撚你會唔會抑鬱呀

你係邊到聽返黎?
結扎先係絕育
成抽睪丸割左佢叫做閹割

狗仔絕育好似係切左2粒丸
利申:fd隻狗做過,仲話整唔見左個2粒野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞